Vara călătoriilor low-cost în Germania s-a încheiat. Abonamentul de 9 euro lunar iese din uz

  • Germanii îşi iau adio de la vara cu abonamentul de 9 euro pentru transportul public.
  • Oficialii din transporturi au pus capăt experimentului cu tarifele ieftine.
1313 afișări
Imaginea articolului Vara călătoriilor low-cost în Germania s-a încheiat. Abonamentul de 9 euro lunar iese din uz

Vara călătoriilor low-cost în Germania s-a încheiat. Abonamentul de 9 euro lunar iese din uz

Timp de trei luni, pasagerii s-au înghesuit pe peroane şi în sălile de aşteptare pentru a beneficia de un singur bilet lunar care costa 9 euro. În total, au fost vândute 52 de milioane de bilete, care le permiteau să folosească orice mijloc de transport public regional sau local de un număr nelimitat de ori, informează BBC.

Dar oferta se încheie miercuri la miezul nopţii, spre disperarea multora.

"Este una dintre cele mai bune idei pe care le-am avut", a declarat cancelarul Olaf Scholz.

Iar programul, care se estimează că a costat peste 2,5 miliarde de euro în subvenţii ale guvernului federal, a fost, se pare, un succes politic şi social.

Guvernul de coaliţie al Germaniei a decis să reducă timp de trei luni taxa pe combustibil pentru şoferi, ca răspuns la creşterea costurilor energiei, iar Scholz a fost presat să facă ceva pentru a-i ajuta şi pe cei care folosesc transportul public.

Potrivit Asociaţiei germane de transport, programul duce la o reducere de 1,8 milioane de tone de emisii de dioxid de carbon. Însă calculul - bazat în parte pe cercetări care sugerează că biletul ieftin i-a determinat pe oameni să folosească pentru prima dată transportul în comun, în loc de maşini - a fost contestat de unii experţi.

Cu toate acestea, în timp ce navetiştii se pregătesc pentru o toamnă mai scumpă - reducerea taxei pe combustibil se încheie, de asemenea, la 1 septembrie - se discută tot felul de sugestii privind modul în care ar putea fi înlocuit biletul de 9 euro. Majoritatea propunerilor se concentrează pe un bilet lunar la un preţ fix.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici