Varianta 7 la proba de Limba română a tezelor cu subiect unic

Elevii claselor a VII-a şi a VIII-a care susţin tezele cu subiect unic în sesiunea specială au de rezolvat la Limba şi literatura română varianta cu numărul 7, proba fiind programată să înceapă miercuri, la ora 12.00, potrivit Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

729 afișări
Imaginea articolului Varianta 7 la proba de Limba română a tezelor cu subiect unic

Varianta 7 la proba de Limba română a tezelor cu subiect unic

Varianta cu numărul 7 pentru proba la Limba şi literatura română din cadrul perioadei speciale pentru susţinerea tezelor cu subiect unic a fost extrasă la ora 8.45, în prezenţa Comisiei Naţionale de Organizare.

Peste 14.000 de elevi din clasele a VII-a şi a VIII-a amântaţi în semestrul I sunt aşteptaţi să participe la această probă.

Cele 668 de centre de comunicare din ţară vor prelua, decripta şi multiplica variantele de subiect. Acestea trebuie distribuite către unităţile de învăţământ până la ora 11.30, proba fiind programată să înceapă la ora 12.00. Durata susţinerii este de două ore din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev.

Subiectele au un grad de dificultate mediu şi sunt elaborate în cadrul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar, conform programei şcolare parcurse până la data desfăşurării tezei şi cu temele selectate din programa şcolară.

După finalizarea tezei de miercuri, în calendarul perioadei speciale a mai rămas o singură probă. Aceasta va avea loc în data de 22 februarie şi va fi susţinută la alegere între Istorie şi Geografie doar de elevii clasei a VIII-a.

Dacă şi după această sesiune alocată semestrului I vor exista elevi absenţi, aceştia mai au o şansă în sesiunea specială din lunile mai - iunie.

Tezele vor fi evaluate în centre special desemnate în acest sens. Fiecare lucrare va fi evaluată de doi profesori, alţii decât cei din unităţile de învăţământ de la care provin tezele. Baremul unic de evaluare şi notare va fi postat pe site-ul http://examene.edu.ro, după desfăşurarea fiecărei probe. Activitatea de evaluare va dura maxim 3 zile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici