Varianta cu numărul 8 la ultima teză din semestrul întâi

Aproximativ 208.000 de elevi din clasa a VIII-a au susţinut, marţi, ultima teză cu subiect unic din semestrul întâi, respectiv la Istorie sau Geografie, informează Ministerul Educaţiei Cercetării şi Tineretului (MECT).

13144 afișări
Imaginea articolului Varianta cu numărul 8 la ultima teză din semestrul întâi

Varianta cu numărul 8 la ultima teză din semestrul întâi (Imagine: Mediafax Foto)

Varianta cu numărul 8 a fost extrasă, marţi dimineaţă, pentru ultima teză cu subiect unic din semestrul întâi, respectiv la Istorie sau Geografie.

Vezi aici subiectele pentru Geografie

Vezi aici baremul pentru Geografie

Vezi aici subiectele pentru Istorie

Vezi aici baremul pentru Istorie

Extragerea variantei de subiect din cele 10 posibile a avut loc la sediul Centrului Naţional pentru Curriculum şi Evaluare în Învăţământul Preuniversitar, în prezenţa Comisiei naţionale de organizare.

Durata tezei cu subiect unic a fost de două ore din momentul primirii subiectelor de către fiecare elev (ora 12.00).

Fiecare lucrare va fi corectată de doi profesori, unul de specialitate care a predat la clasă (care va corecta lucrările în şcoală), iar celălalt un profesor evaluator din centrul de evaluare, extern unităţii de învăţământ de la care provine teza.

Durata evaluării este de maximum trei zile pentru fiecare şcoală, inclusiv ziua în care s-a susţinut proba, iar în centrele de evaluare, de cel mult patru zile.

Prima sesiune de teze cu subiect unic pentru clasele a VII-a şi a VIII-a început în 25 noiembrie cu Limba şi literatura maternă. În 3 decembrie elevii au susţinut teza la Limba şi literatura română, iar în 11 decembrie la Matematică. Ultima teză este cea la Istorie sau Geografie, care va fi susţinută doar de elevii din clasele a VIII-a, în 16 decembrie.

Perioada specială a tezelor din semestrul I începe în 10 februarie 2009 cu proba la Limba si literatura maternă. În 12 februarie va fi proba la Istorie sau Geografie (numai pentru clasa a VIII-a), în 17 februarie - la Limba si literatura română şi în 19 februarie - la Matematică.

În media generală de admitere la liceu sau şcoli de arte şi meserii, media generală obţinută la tezele cu subiect unic are o pondere egală (50 la sută) cu media generală de absolvire a claselor V-VIII.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici