Variola maimuţei. Avem motive de îngrijorare? Precizările RO Vaccinare

RO Vaccinare postează precizările dr. Cristian Apetrei despre variola maimuţei: „Nu e nicio mare resetare, nicio mare vrăjitorie, nici gut feeling, biocurenţi sau vreo previziune de-a lui Nostradamus”.

5010 afișări
Imaginea articolului Variola maimuţei. Avem motive de îngrijorare? Precizările RO Vaccinare

Monkeypox nu e o boală care să ne îngrijoreze din cale-afară, în condiţiile în care au fost depistate mii de cazuri în Africa în cursul ultimilor 50 de ani. Se ştie că boala n-are nici pe departe transmisibilitatea variolei sau a SARS-CoV-2 şi că este mult mai puţin patogenă decât variola, se arată pe pagina Facebook a RO Vaccinare, care preia declaraţiile dr. Cristian Apetrei, profesor român în Departamentul de Microbiologie şi Genetică Moleculară, membru în Centrul pentru Cercetarea Vaccinului şi în Programul Postuniversitar în Microbiologie şi Imunologie (PMI) de la Universitatea din Pittsburgh, SUA.

Acesta spune că boala nu are transmisibilitatea variolei, dar se transmite de la om la om, mai ales prin secreţii. Asta înseamnă şi saliva sau secreţiile respiratorii din tuse sau strănut: „şi cum noi ştim că sunt ceva probleme cu comportamentul pe stradă, asta înseamnă că trebuie oarecare prudenţă”.

Apoi, mortalitatea nu este cea din variolă (de până la 30%), dar nici nu-i „floare la ureche. Se estimează că în cursul ultimilor 10-20 de ani, ratele cumulate ale mortalităţii prin monkeypox au fost undeva între 3-6%. Din nou, totul se reduce la R0. Care în cazul monkeypox a fost calculată a fi în jur de 0.32-0.35. Suficient de jos pentru ca să nu se producă răspândire explozivă. Reamintesc: un R0=0.32 înseamnă că, într-o populaţie complet susceptibilă, un individ cu monkeypox poate infecta cu success 0.32 alţi indivizi. Asta prin definiţie nu ridică probleme”.

Sunt întotdeauna posibile clusteruri: „dacă virusul se transmite prin secreţii şi intră într-o populaţie susceptibilă cu obiceiuri la risc, vom putea vedea numeroase transmiteri secundare”.

Boala nu are neapărat rezervorul la maimuţe: „că atunci ar fi trebuit să ne temem doar pe plajă la pozele clasice. Se pare însă că rezervorul natural al virusului sunt rozătoarele. Ceea ce înseamnă că populaţia unde şobolanii aproape au ajuns animale de companie (mă refer acum doar la număr, nu la dimensiunile lor care sunt acelea ale unui căţel mai mititel) e la risc major. Faptul că unii cetăţeni ai planetei se aşteptau ca monkeypox să înceapă să zburde nu-i face pe aceştia nici conspiratori şi nici vrăjitori. După cum am mai spus, e suficient să pui mâna pe orice carte de boli emergente şi ai să găseşti acolo informaţia”.

În aceeaşi postare apare şi lista infecţiilor cu cel mai mare potenţial pandemic:

a. Febra hemoragică de Crimea-Congo
b. Bolile filovirale (i.e., Ebola & Marburg)
c. Coronavirusurile emergente înalt patogene relevante pentru om (MERS Co-V & SARS)
d. Febra de Lassa
e. Nipah şi Hendra
f. Virusul febrei Vaii Rift
g. Monkeypox.

„Nu e nicio mare resetare, nicio mare vrăjitorie, nici gut feeling, biocurenţi sau vreo previziune de-a lui Nostradamus. Au fost doar experţi din toate domeniile legate de emergenţa patogenilor şi răspândirea lor în populaţiile umane, care au judecat la rece şi pe bază de modelare. Evident, pentru Năzdrăvănei, o astfel de abordare este o erezie profundă deoarece ei consideră că ştiinţa este atunci când ne dăm cu părerea şi atât. Am văzut că nici nu s-a anunţat bine că circulă monkeypox, că au şi început conspiraţiile legate de vaccin. În primul rând, trebuie să vă spun un mare secret, direct de la oculta: în următoarele teste IQ va figura obligatoriu intrebarea: <cum se realizează imunizarea activă faţă de un agent infecţios, pandemic sau nu?> Cei care răspund <cu ser> nu vor fi primiţi nici măcar la şcoala ajutătoare. Deoarece se consideră că planeta ar trebui să aibă acel nivel minim de cunoştinţe care să permită răspunsul corect la întrebarea de mai sus. Aţi văzut că până şi Plandemicul a învăţat acest răspuns şi va putea răspunde fără nicio ezitare: <Vacsin>. Ceea ce garantează măcar locul la şcoala ajutătoare”, se arată în postare.

„Cum se face că avem vaccin anti-monkeypox? Aici, va trebui să recunosc: ne-au prins. Cea mai bună dovadă a marii resetări este tocmai asta: cand bilgeitz a văzut c-a dat-o-n bară cu SARS-CoV-2, a recurs imediat la planul B, cel pus la cale de pe vremea lui Newton şi Jenner. Raţionamentul a fost următorul: nu putem da drumul la variola c-au eradicat-o ăia, dar dăm drumul la monkeypox. Pentru asta avem vaccinulul pentru smallpox, care va merge mai ceva decât vaccinul Moderna pe Omicron. Realitatea este că n-am avut niciodată un vaccin pentru smallpox. Am folosit varianta lui Jenner (cowpox, care s-a bazat pe virusul de la vacă). Şi putem oricând să-l reintroducem în fabricaţie şi eventual să folosim stocurile existente de vaccin. Partea ce mai mişto este că oricum am da-o cu vaccinul, planul este diabolic: dacă porneşte monkeypox, noi ăştia, bătrânetul, care resetăm de n-avem aer, o să scăpăm fără probleme: suntem deja vaccinaţi pentru variolă (cu cowpox) şi vaccinul o să ne protejeze de monkeypox”, este finalul mesajului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici