Varză secuiască la ceaun, pregătită şi servită de şefii CJ Cluj, la Zilele Culturale Maghiare - FOTO

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Mihai Seplecan, şi vicepreşedintele Vakar Istvan au pregătit, sâmbătă, varză secuiască la ceaun şi au servit clujenii prezenţi la un eveniment culinar desfăşurat în cadrul Zilelor Culturale Maghiare, care are loc la Cluj-Napoca.

938 afișări
Imaginea articolului Varză secuiască la ceaun, pregătită şi servită de şefii CJ Cluj, la Zilele Culturale Maghiare - FOTO

Varză secuiască la ceaun, pregătită şi servită de şefii CJ Cluj, la Zilele Culturale Maghiare

Mihai Seplecan şi Vakar Istvan, îmbrăcaţi în ţinute de bucătari, au pregătit varza secuiască la ceaun la standul Consiliului Judeţean Cluj din cadrul Zilelor Culturale Maghiare de la Cluj-Napoca, apoi au servit porţii clujenilor prezenţi, transmite corespondentul MEDIAFAX.

"CJ Cluj a pregătit o reţetă de varză secuiască în cadrul unui eveniment desfăşurat cu prilejul Zilelor Culturale Maghiare de la Cluj-Napoca. Ne simţim bine alături de maghiarii din judeţul Cluj şi conducem acest judeţ fără să ţinem cont de etnie. Pentru varza secuiască am pregătit ceapă, varză călită, roşii, bucăţi de carne de porc şi condimente. Avem şi pâine de casă din comuna Mociu, pe care o tăiem pentru clujenii prezenţi”, a spus Mihai Seplecan.

Printre cele 25 de standuri la care s-au pregătit diverse reţete culinare s-a numărat şi cel al UDMR Cluj, unde reprezentanţii Uniunii au pregătit, într-un ceaun, "gulyas mediteranian”, o reţetă originală.

Bucătarul care a pregătit reţeta a declarat că aceasta conţine cartofi, carne de vină şi porc, legume, ulei de măsline, măsline, sos de rodii, piper, oregano, busuioc şi un condiment din Turcia.

"Este o reţetă absolut nouă, făcută prima oară, şi care se serveşte cu salată mediteraneană”, a spus acesta.

Cea de-a şasea ediţie a Zilelor Culturale Maghiare din Cluj-Napoca se desfăşoară în perioada 16 - 23 august şi oferă spectatorilor concerte de muzică, spectacole folclorice, expoziţii, dar şi programe pentru publicul românesc, unde se va asigura traducere simultană participanţilor.

Viceprimarul Horvath Anna declara că vor avea loc, cu traducere în limba română, tururi ghidate ale oraşului, al Cimitirului Hazsongard şi unul al orgilor sau vernisaje ale unor expoziţii de pictură şi fotografie.

"Vom avea concerte, spectacole folclorice, vernisaje de expoziţii, dar şi programe pentru publicul românesc, unde se va asigura traducere simultană. Este vorba de tururi ghidate ale oraşului, al Cimitirului Haszongard şi al orgilor, vernisaje ale unor expoziţii de pictură şi fotografie la Muzeul de Artă şi la Muzeul Naţional de Istorie a Transilvaniei, două discuţii, una pe teme interculturale şi o prezentare ştiinţifică despre Horthy Miklos. Concertele şi spectacolele folclorice nu au nevoie de traducere”, spunea Horvath.

La rândul său, directorul Zilelor Culturale Maghiare, Gergely Balasz, afirma că bugetul total al manifestării depăşeşte 250.000 de euro, din care jumătate provin din fonduri publice din partea autorităţilor româneşti şi din Ungaria.

“Vor fi programe în 30 de locuri, în spaţii în aer liber, din centrul oraşului, dar şi în instituţii. 11 concerte vor avea loc în Piaţa Unirii, iar în zona centrală va avea loc şi o paradă a participanţilor la Festivalul Internaţional de Folclor <Sf. Ştefan>>, unde vor fi prezente 17 ansambluri folclorice din mai multe ţări. Pe lângă ediţia de vară a Zilelor Culturale Maghiare, vom pregăti şi una de iarnă, în preajma Crăciunului”, a subliniat Gergely.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici