Vasile Blaga a convocat Comandamentul pentru situaţii de urgenţă - VIDEO

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a convocat, duminică seară, Comandamentul pentru situaţii de urgenţă, din cauza inundaţiilor şi a alunecărilor de teren din mai multe judeţe.

17 afișări
Imaginea articolului Vasile Blaga a convocat Comandamentul pentru situaţii de urgenţă - VIDEO

Vasile Blaga a convocat Comandamentul pentru situaţii de urgenţă, din cauza inundaţiilor (Imagine din arhivă; Ghiţă Porumb/Mediafax Foto)

Aproximativ 40 de localităţi din 11 judeţe, patru drumuri naţionale şi 10 judeţene, precum şi aproape 1.400 de hectare de teren agricol sunt afectate în urma inundaţiilor şi alunecărilor de teren, ministrul Administraţiei şi Internelor cerând prefecţilor să ia măsuri pentru sprijinirea oamenilor.

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a convocat, duminică seară, Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă. La reuniune au participat, în sistem de videoconferinţă, prefecţii şi reprezentanţii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă din cele 11 judeţe afectate de starea vremii din ultimele zile, respectiv Buzău, Dâmboviţa, Vâlcea, Prahova, Arad, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Teleorman, Botoşani, Olt şi Giurgiu, se arată într-un comunicat al MAI.

Prefecţii i-au prezentat ministrului Vasile Blaga situaţia în urma inundaţiilor şi măsurile pe care le-au luat pentru prevenirea pierderilor de vieţi omeneşti şi a pagubelor materiale.

La ora întrunirii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă erau afectate 39 de localităţi din judeţele Buzău, Dâmboviţa, Vâlcea, Prahova, Arad, Bistriţa-Năsăud, Brăila, Teleorman, Botoşani, Olt şi Giurgiu, patru drumuri naţionale, zece drumuri judeţene şi 1.355 hectare de teren agricol.

De asemenea, în şapte localităţi au fost înregistrate probleme în alimentarea cu energie electrică, ministrul Vasile Blaga solicitând specialiştilor să intervină cât mai repede pentru remedierea defecţiunilor.

Vasile Blaga le-a cerut prefecţilor să fie permanent în alertă, atât duminică noapte, cât şi în zilele următoare, să monitorizeze situaţia şi să ia măsuri pentru sprijinirea cetăţenilor. Totodată, ministrul Administraţiei şi Internelor a mai cerut ca reprezentanţii Inspectoratului General de Aviaţie să fie pregătiţi să intervină, dacă situaţia o va impune, în cel mai scurt timp posibil.

În încheierea şedinţei Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, ministrul Administraţiei şi Internelor a cerut coordonarea forţelor la nivel teritorial şi intervenţie de urgenţă ori de câte ori este nevoie.

Hidrologii au extins, duminică, avertizarea cod portocaliu

pe râurile din şapte judeţe, unde până luni, la ora 16.00 se pot produce creşteri de niveluri şi debite cu depăşirea cotelor de inundaţie.

Video Ştirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici