Vasile Cepoi: Criza de vaccin Pentaxim se poate rezolva în două săptămâni

Ministrul Sănătăţii, Vasile Cepoi, a declarat vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureş, că în două săptămâni se poate rezolva criza legată de vaccinul Pentaxim, prin care bebeluşii sunt imunizaţi împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi meningitei virale.

454 afișări
Imaginea articolului Vasile Cepoi: Criza de vaccin Pentaxim se poate rezolva în două săptămâni

Vasile Cepoi (Imagine: Silviu Matei/Mediafax Foto)

Vasile Cepoi a afirmat că licitaţia legată de medicamentul Pentaxim a fost blocată de contestaţii, însă problema poate fi rezolvată în circa două săptămâni.

"E o licitaţie care a fost blocată de contestaţii, am avut noroc că unul dintre contestatari ne-a dat în instanţă şi prin urmare putem să facem negociere fără publicare şi să rezolvăm mai repede această problemă. Că dacă nu ne dădeau în instanţă, stăteam blocaţi multă vreme. Cât se poate de repede, cam două săptămâni ar dura ca să reuşim să rezolvăm problema”, a spus Cepoi.

Mai multe zone ale ţării se confruntă cu criza vaccinului Pentaxim, prin care bebeluşii sunt imunizaţi împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, poliomielitei şi meningitei virale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici