Vaslui: Aproape 300 de case şi gospodării inundate

Ultimul bilanţ furnizat, vineri, de autorităţile din Vaslui arată că 283 de case şi gospodării anexe au fost inundate în judeţ în urma ploilor torenţiale de miercuri, iar 122 de kilometri de drumuri au fost distruse parţial sau în totalitate de torentele de apă.

4 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Aproape 300 de case şi gospodării inundate

Vaslui: Aproape 300 de case şi gospodării inundate

Potrivit ultimelor evaluări făcute de către autorităţile vasluiene, în municipiul Bârlad şi cele şapte comune ale judeţului afectate de ape au fost inundate 193 de case şi 90 de gospodării anexe, cele mai multe locuinţe afectate fiind în Bârlad (76), Iveşti (60) şi Tutova (35).

Torentele de apă, scurse în special de pe versanţi, au distrus în totalitate sau parţial 122 kilometri de drumuri, din care 40 sunt drumuri judeţene ce asigură legătura între comunităţile vasluiene. Acestora li se mai adaugă 24 de poduri şi podeţe, cele mai multe fiind în Băcani (9) şi Pochidia (6).

De asemenea, ploile torenţiale au mai afectat cinci instituţii de învăţământ din Tutova, Iveşti, Griviţa şi Pogoneşti, precum şi sediul primăriei din Iveşti şi spitalul din Tutova. Au fost colmatate 174 de fântâni, din care 150 în Iveşti şi 22 în Tutova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici