Vaslui: Cazul medicului suspectat de uciderea unei adolescente dispărute, clasat de procurori

Cazul medicului Octavian Marcu, suspectat de uciderea unei adolescente dispărute în urmă cu un an, a fost clasat de procurorii Parchetului Vaslui, chiar dacă fata de 16 ani nu a fost încă găsită, chirurgul de la spitalul din Bârlad fiind cercetat în continuare pentru relaţii sexuale cu un minor.

158 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Cazul medicului suspectat de uciderea unei adolescente dispărute, clasat de procurori

Vaslui: Cazul medicului suspectat de uciderea unei adolescente dispărute, clasat de procurori

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul au clasat, joi, dosarul penal în care s-au făcut cercetări pentru omor în cazul unei adolescente de 16 ani, din localitatea vasluiană Ciocani, care a fost dată dispărută în urmă cu un an, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Fără a reuşi să dea de urma adolescentei, anchetatorii au decis închiderea cazului, în care medicul Octavian Marcu, chirurg la Spitalul de Urgenţă Bârlad, era principal suspect, după ce mai multe persoane au declarat că ar fi văzut-o pe fata de 16 ani la două săptămâni de la data dispariţiei. Mai mult decât atât, iubitul adolescentei ar fi primit de la aceasta tot atunci un mesaj pe telefonul mobil prin care susţinea că este în Bucureşti, unde lucrează într-un club. Mesajul a fost trimis de pe o cartelă preplătită, susţin procurorii, fără a se cunoaşte cine a cumpărat-o şi din ce loc anume.

"Din coroborarea tuturor probelor administrate în cauză, nu a rezultat niciun indiciu că minora ar fi fost omorâtă ci, dimpotrivă, sunt indicii că aceasta era în viaţă după data dispariţiei, probe fiind declaraţiile celor trei martori şi mesajul recepţionat de iubitul său. În consecinţă, s-a dispus clasarea cauzei pentru infracţiunea de omor şi declinarea competenţei către Parchetul de pe lângă Judecătoria Bârlad pentru continuarea cercetărilor, cu suspect Marcu Octavian, pentru comiterea infracţiunii de act sexual cu un minor", a declarat, joi, corespondentului MEDIAFAX procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, Alice Ruja.

Eleva de 16 ani a dispărut, în condiţii suspecte, la începutul lunii martie 2013, în timpul unei pauze la liceul din Bârlad, unde învăţa şi făcea zilnic naveta, ultimul care a văzut-o fiind medicul Octavian Marcu, chirurg la Spitalul de Urgenţă Bârlad. Procurorii care au desfăşurat cercetările în acest caz susţin că medicul a condus-o atunci, potrivit propriilor declaraţii, cu maşina personală de la şcoală până la ieşirea din municipiul Bârlad. În aceste condiţii, medicul Octavian Marcu a fost principalul suspect în dosarul penal pentru omor deschis de Parchetul Vaslui la începutul lunii iulie 2013, în cazul dispariţiei adolescentei cu care chirurgul bârlădean a recunoscut că a întreţinut relaţii intime.

În consecinţă, procurorii i-au întocmit dosar penal şi pentru relaţii sexuale cu un minor. Ancheta în acest caz se desfăşoară sub incidenţa articolului 198, aliniatul 3 din Codul Penal, conform căruia "actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex, care nu a împlinit vârsta de 18 ani, a fost determinat de oferirea sau darea de bani ori alte foloase de către făptuitor, direct sau indirect, victimei".

Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui, adolescenta a întreţinut relaţii sexuale cu Octavian Marcu în camera de gardă a acestuia din incinta Spitalului de Urgenţă Bârlad. Anchetatorii au mai stabilit, conform declaraţiilor medicului chirurg, că fata încasa între 50 şi 100 de lei pentru fiecare partidă de sex oral pe care o avea cu Octavian Marcu.

În urma anchetei, poliţiştii şi procurorul de caz au mai stabilit că adolescenta a fost supusă, tot la spitalul din Bârlad, unei intervenţii de întrerupere de sarcină, Octavian Marcu apelând la serviciile ginecologului Mihail Andronachi.

Procurorii au desfăşurat şi mai multe percheziţii pe 13 iulie 2013 la proprietăţile medicului Octavian Marcu. Iniţial, cercetările au fost începute de poliţişti în luna martie 2013, în urma unei plângeri depuse de părinţii adolescentei care au sesizat că fiica lor nu s-a mai întors acasă de la şcoală, în condiţiile în care făcea zilnic naveta la liceul din Bârlad. La începutul lunii iulie, ancheta a fost preluată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici