Vaslui: Fratele bebeluşului scăpat din braţe de tatăl său, preluat de Protecţia Copilului

Fratele în vârstă de doi ani al bebeluşului de două luni din Huşi, ajuns în stare gravă la spital, vineri, după ce a fost lovit de tocul uşii şi scăpat din braţe pe duşumea de către tată după o altercaţie cu soţia lui, a fost preluat de Protecţia Copilului Vaslui şi încredinţat bunicilor paterni.

132 afișări

Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vaslui au intervenit în cazul bebeluşului de două luni din Huşi, ajuns în stare gravă la un spital din Iaşi, cu fractură de tibie, contuzie toraco-abdominală şi traumatism cranian, şi a decis, într-o primă fază, scoaterea fratelui acestuia din familie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, băieţelul de doi ani a fost încredinţat, provizoriu, bunicilor paterni.

"Până la clarificarea situaţiei, copilul de doi ani va rămâne, pentru securitatea sa, în grija bunicilor paterni, o familie care prezintă garanţii morale. Ancheta declanşată de instituţia noastră în acest caz continuă pentru a se vedea dacă, în final, se va impune sau nu separarea celor doi fraţi de mediul familial, prin instituirea unei măsuri de protecţie specială", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu.

Bebeluşul de două luni din Huşi a fost transportat în stare gravă la spital, în cursul nopţii de joi spre vineri, după ce a fost victima unei altercaţii între părinţii săi, copilul fiind lovit de tocul uşii şi scăpat din braţe pe duşumea de către tată, moment în care i s-a fracturat un picior.

Potrivit anchetei desfăşurate de poliţişti, sugarul se afla în braţele tatălui său în momentul în care între părinţii acestuia a izbucnit un conflict, pe fondul consumului de alcool de către mama micuţului.

După ce a fost lovită de către soţ, femeia a ieşit din casă şi a început să strige după ajutor la vecini. În acel moment, bărbatul s-a dus după soţia sa şi, printr-o mişcare bruscă, în încercarea de a o aduce în locuinţă, a lovit copilul de tocul uşii, apoi l-a scăpat pe micuţ din braţe, pe duşumea. În încercarea de a-l prinde în momentul căderii, tatăl bebeluşului i-a rupt acestuia un picior.

Ulterior, femeia a sunat la numărul de urgenţă 112 şi a solicitat o ambulanţă, pe motiv că fiul ei are buzele vinete şi se simte rău. Băieţelul a fost preluat de o ambulanţă şi transportat la Spitalul de Copii "Sfânta Maria" Iaşi, fiind diagnosticat cu fractură de tibie, traumatism cranio-cerebral prin agresiune şi contuzie toraco-abdominală, toate prin agresiune.

Cercetările sunt continuate de poliţişti în acest caz, încadrarea juridică cu acuzaţiile ce pot fi aduse părinţilor urmând a se face în funcţie de numărul de zile de îngrijiri medicale ale bebeluşului şi rezultatele examinării medico-legale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici