Vaslui: Mama bebeluşului care ar fi fost găsit pe câmp a înscenat abandonul copilului

Mama bebeluşului în vârstă de zece luni, care ar fi fost găsit pe un câmp de lângă oraşul vasluian Murgeni, a înscenat abandonul copilului, stabilind cu o rudă de-a ei să sune la numărul de urgenţă 112 şi să anunţe găsirea fetiţei.

178 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Mama bebeluşului care ar fi fost găsit pe câmp a înscenat abandonul copilului

Vaslui: Mama bebeluşului care ar fi fost găsit pe câmp a înscenat abandonul copilului (Imagine: Diana Iurkiewicz/Mediafax Foto)

Potrivit poliţiştilor vasluieni, mama copilului a mărturisit că, de fapt, totul a fost o înscenare.

Ea a declarat poliţiştilor că fiica ei nu a stat nicio clipă pe câmp, ci a fost în permanenţă la o rudă de-a ei, cea care, de altfel, a şi sunat, joi seară, la numărul de urgenţă 112 pentru a anunţa găsirea copilului.

Femeia în cauză a susţinut, iniţial, că a găsit fetiţa, joi dimineaţă, abandonată la marginea oraşului, în timp ce ducea vaca la păscut pe şesul de lângă Murgeni. Abia spre seară a sunat la Poliţie, după ce ar fi constatat că bebeluşului i s-a făcut rău.

"În urma anchetei, s-a stabilit că între mama bebeluşului şi două femei din Murgeni, rude de-ale ei, a existat o înţelegere de a sesiza la numărul de urgenţă 112 aspecte nereale. Motivaţia adusă de mama fetiţei, de a pune la cale toată această înscenare, este lipsa resurselor materiale necesare pentru creşterea copilului. De altfel, aceeaşi explicaţie era scrisă şi în bileţelul prezentat poliţiştilor şi care, iniţial, femeia care a sunat la numărul de urgenţă 112 susţinea că l-a găsit lângă bebeluş, acolo, pe câmp. Nu înţelegem şi nici nu am primit vreo explicaţie de ce tânăra a trebuit să recurgă la o asemenea înscenare pentru a spune, că de fapt, nu are bani cu ce să-şi crească copilul", a declarat, vineri, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui, Mihaela Ştraub.

Tot în urma anchetei, poliţiştii au stabilit că tânăra locuia de două săptămâni în Murgeni, la una din cele două femei cu care a înscenat abandonul. Tânăra s-a dus în Murgeni, oraşul natal, în urma unor neînţelegeri cu concubinul ei, cu care locuia în localitatea Hoghizi, judeţul Braşov. Femeia mai are un copil în vârstă de trei ani, care se află în îngrijirea unor rude.

În ceea ce-o priveşte pe fetiţa de zece luni, aceasta se află în continuare internată la Spitalul de Copii "Sfântul Nicolae" Bârlad, unde a fost transportată cu ambulanţa joi seară, după ce ar fi fost găsită.

"Starea generală de sănătate a micuţei este una bună, deşi are o infecţie uşoară a căilor respiratorii. Deocamdată, nu ştim ce se va întâmpla cu fetiţa pe viitor. În această după-amiază (n.r. - vineri), le-am trimis celor de la Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui o sesizare cu privire la situaţia acestei fetiţe. Oricum, trebuie o anchetă serioasă şi, chiar dacă ar fi să se prezinte mama copilului, nu o dăm fără acceptul Protecţiei Copilului", a spus directorul medical al Spitalului de Copii "Sfântul Nicolae" Bârlad, Gabriela Vicol.

Potrivit sursei citate, bebeluşul are cicatrice şi urme de copci la una din urechi, după ce ar fi fost bătut de către tatăl ei atunci când mama fetiţei se afla încă la domiciliul bărbatului din Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici