Vaslui: Peste 170 de case inundate şi zeci de localităţi fără energie electrică

Un număr de 173 de case din judetul Vaslui au fost inundate în urma ploilor căzute în cursul zilei de miercuri, iar 72 de localităţi sunt în continuare nealimentate cu energie electrică.

6 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Peste 170 de case inundate şi zeci de localităţi fără energie electrică

Vaslui: Peste 170 de case inundate şi zeci de localităţi fără energie electrică

Conform situaţiei prezentată joi dimineaţa de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vaslui, cele mai multe gospodării afectate au fost în municipiul Bârlad, unde 84 de locuinţe din cartierele Munteni şi Podeni au fost inundate.

În localitatea Pochidia, situată la graniţa cu judeţul Galaţi, apele învolburate au intrat în 38 de case, iar în comuna Tutova 22 de gospodării au fost afectate de furia apelor. Tot aici, trei familii au fost evacuate, existând pericolul ca locuinţele acestora să se prăbuşească.

Ploile abundente au inundat alte 14 gospodării în Griviţa şi zece în Băcani. În Pogoneşti au fost afectate cinci locuinţe, iar autorităţile au dispus evacuarea a zece persoane. De asemenea, în aceeaşi localitate a fost inundată şi o grădiniţă. La Iveşti furtuna a spulberat acoperişul de pe primărie şi căminul cultural, apa patrunzând în toate birourile celor două instituţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici