Vaslui: Şase medici de familie au reclamat la CJAS dispariţia a zeci de pacienţi din listele proprii

Şase medici de familie din Vaslui au reclamat la Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate (CJAS) dispariţia a zeci de pacienţi din listele pe care le au contractate cu instituţia în cauză, situaţie constatată în timpul solicitării unor consultaţii din partea pacienţilor.

442 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Şase medici de familie au reclamat la CJAS dispariţia a zeci de pacienţi din listele proprii

Vaslui: Şase medici de familie au reclamat la CJAS dispariţia a zeci de pacienţi din listele proprii (Imagine: Shutterstock)

Un număr de 87 de vasluieni care figurau în listele de pacienţi a şase medici de familie din judeţ au ajuns, în mod inexplicabil, în evidenţele unui singur medic de familie din municipiul Vaslui, Ligia Buhuş, pacienţii având surpriza să nu primească consultaţie şi medicaţie de la vechii medici.

Situaţia a fost reclamată de către cei şase medici la CJAS Vaslui, în condiţiile în care pacienţii nu îşi depuseseră vreo cerere de înscriere la medicul Ligia Buhuş.

Conducerea CJAS Vaslui susţine că situaţia a apărut odată cu introducerea în Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI) a listelor de pacienţi ai Casei de Sănătate a Ministerului Transporturilor, Construcţiilor şi Turismului (MTCT), unde figura şi medicul Ligia Buhuş.

"Medicul de familie în cauză a cumpărat, în mod legal, în anul 2011, o listă cu 1.300 de pacienţi de la rudele unui medic de familie din Vaslui care a decedat şi care era finanţat de Casa MTCT. În luna decembrie 2012, listele de pacienţi ai acestei case au fost introduse în sistemul SIUI, până atunci existând imposibilitatea confruntării bazelor de date cu pacienţii înscrişi în listele medicilor de familie. Practic, toţi cei 87 de pacienţi au ieşit din listele celor şase medici de familie în aceeaşi zi, odată cu preluarea bazei de date a Casei MTST. Cel mai probabil, persoanele care au dispărut din listele celor şase medici au plecat de la vechiul medic de familie după decesul acestuia în 2011, însă, odată cu unificarea bazelor de date ale celor două case de asigurări de sănătate, au apărut în evidenţa ultimului medic, Ligia Buhuş", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX preşedintele CJAS Vaslui, Simona Polak.

Reprezentanţii CJAS Vaslui susţin că cei 87 de pacienţi au revenit pe listele celor şase medici astfel încât aceştia să beneficieze de consultaţia şi medicaţia necesară de la medicii pentru care au optat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici