Vaslui: Telefoanele mobile, interzise într-o şcoală după ce două eleve au fost filmate bătându-se

Telefoanele mobile au fost interzise, de joi, în Şcoala nr. 3 "Constantin Parfene" din Vaslui, după ce două eleve de clasa a VIII-a au fost filmate cu un telefon în timp ce se băteau în apropierea unităţii de învăţământ, după terminarea cursurilor, imaginile fiind apoi postate pe internet.

128 afișări

Cei 700 de elevi ai Şcolii nr. 3 "Constantin Parfene" din municipiul Vaslui nu mai au voie să vină cu telefoanele mobile la şcoală, aparatele urmând să fie confiscate de către profesori dacă elevii le folosesc inclusiv în pauze, chiar şi pentru jocuri sau pentru a asculta muzică.

Decizia a fost luată la jumătatea acestei săptămâni de către conducerea instituţiei de învăţământ, la propunerea Comitetului de Părinţi al şcolii, după ce două eleve au fost filmate cu un telefon mobil în timp ce se băteau, imaginile fiind postate apoi pe internet.

"Iniţiativa este chiar a părinţilor elevilor de la noi din şcoală, fiind foarte bine venită. Cei care vor fi prinşi cu telefonul mobil, indiferent dacă îl utilizează sau nu, vor rămâne fără el. Aparatul va fi confiscat şi depus la secretariatul şcolii, de unde poate fi ridicat doar de unul dintre părinţii elevului respectiv. Nu frustrăm cu nimic copiii pentru că dacă au nevoie de o urgenţă atunci pot folosi telefonul fix al secretariatului şcolii, care este deschis în permanenţă pe durata orelor de curs", a declarat, joi, corespondentul MEDIAFAX, directorul Şcolii nr. 3 "Constantin Parfene", Daniela Nane.

Pe de altă parte, conducerea instituţiei de învăţământ a decis scăderea notei la purtare la şase a celor două eleve care s-au bătut, sancţiune aplicabilă, conform regulamentului, la sfârşitul semestrului în curs.

Inspectoratul Şcolar Judeţean Vaslui a dispus, luni, declanşarea unei anchete la Şcoala nr. 3 "Constantin Parfene" din municipiul Vaslui, unde două eleve de clasa a VIII-a s-au bătut în apropierea unităţii de învăţământ după terminarea cursurilor, incidentul fiind filmat şi apoi postat pe internet, la sfârşitul săptămânii trecute .

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Vaslui, conflictul dintre cele două eleve a avut loc după terminarea orelor de curs, martori fiind şi o parte dintre colegii adolescentelor care, de altfel, au şi filmat incidentul, postându-l apoi pe internet.

"Vinovaţi de altercaţia dintre cele două eleve sunt şi martorii care au filmat pentru că, în loc să intervină, le-au încurajat să se lovească. Regulamentul de ordine interioară al şcolii spune foarte clar că elevii trebuie să aibă o atitudine decentă atât în unitatea de învăţământ cât şi în exterior. De aceea, cele două eleve riscă de la scăderea drastică a notei la purtare până la eliminarea pe o perioadă determinată de câteva zile sau mutarea disciplinară la o altă şcoală. O decizie finală în acest sens o va lua, prin vot, Consiliul Clasei din care fac parte cele două eleve, măsură pusă ulterior în aplicare de conducerea şcolii", a declara, luni, inspectorul general al ISJ Vaslui, Mihaela Cososchi.

Potrivit sursei citate, una dintre eleve era cunoscută cu probleme de comportament, ea comiţând acte de indisciplină şi în primul semestru al anului şcolar în curs, când a avut şi nota scăzută la purtare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici