Vaslui: Ultimele patru drumuri judeţene blocate din cauza viscolului, redeschise traficului joi seară

Ultimele patru drumuri judeţene blocate la începutul acestei săptămâni din cauza ninsorilor şi a viscolului au fost redeschise traficului joi seară, în urma intervenţiei cu peste 20 de utilaje de deszăpezire a societăţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean Vaslui.

143 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Ultimele patru drumuri judeţene blocate din cauza viscolului, redeschise traficului joi seară

Ultimele patru drumuri judeţene blocate din cauza viscolului, redeschise traficului joi seară (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Toate drumurile judeţene din Vaslui au fost deblocate joi seară, după aproape 48 de ore de la oprirea ninsorilor şi a viscolului în zona Moldovei, societatea de deszăpezire urmând să treacă, în următoarele două zile, la lărgirea şoselelor.

Ultimele artere încă înzăpezite pe parcursul zilei de joi au fost 242C Docăneasa - Tălăşmani, DJ 242G Vinderei - Brădeşti, 244D Huşi - Buneşti-Avereşti şi 244C Pădureni - Urlaţi.

Reprezentanţii societăţii Lucrări Drumuri şi Poduri (LDP) SA Vaslui, la care Consiliul Judeţean este unic acţionar, susţin că nu mai există localităţi izolate din punct de vedere al legăturilor cu drumurile judeţene.

"Toate localităţile adiacente drumurilor judeţene sunt legate între ele, deşi mai avem sectoare care sunt în continuare înzăpezite, dar care sunt foarte puţin circulate chiar şi vara. Pe aceste sectoare, cum ar fi Băceşti - Gârceni, care presupune traversarea unei păduri, nu se intervine decât cu dispoziţie specială a Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, fiind considerate drumuri de categoria a patra. Practic, ar fi un consum inutil de energie şi, mai ales, de combustibil pe care preferăm să-l folosim la lărgirea drumurilor judeţene principale", a declarat joi, pentru corespondentul MEDIAFAX, directorul SC LDP SA Vaslui, Adrian Cotigă.

În judeţul Vaslui erau blocate, marţi după-amiază, 20 de drumuri judeţene, acestea fiind redeschise, pe rând, începând din cursul nopţii de marţi spre miercuri, odată cu oprirea ninsorii şi a viscolului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici