Vaslui: Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost împuşcat de un poliţist pe care îl ameninţase cu o secure

Un bărbat în vârstă de 31 de ani din localitatea vasluiană Hălăreşti a ajuns în stare gravă la spital, sâmbătă seară, după ce a fost împuşcat în abdomen de un poliţist pe care îl ameninţase cu o secure.

188 afișări
Imaginea articolului Vaslui: Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost împuşcat de un poliţist pe care îl ameninţase cu o secure

Vaslui: Un bărbat a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost împuşcat de un poliţist pe care îl ameninţase cu o secure (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Potrivit Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui, incidentul s-a petrecut pe un drum din localitatea Hălăreşti, în timp ce agenţii de la Postul de Poliţie Rurală Puieşti încercau să-l convingă pe tânăr să urce într-o ambulanţă pentru a merge la spital, în urma unor manifestări violente.

De fapt, soţia acestuia a fost cea care a apelat la 112 pentru a solicita o ambulanţă, după ce soţul ei a început să facă scandal acasă.

În momentul în care poliţiştii au ajuns în Hălăreşti, tânărul se deplasa cu o căruţă pe drumul din sat, acesta începând să-i ameninţe pe agenţi că-i va lovi, dacă se apropie de el, cu o secure pe care o avea în mână. Ulterior, agresorul s-a dus la maşina de poliţie şi a lovit de mai multe ori în portbagaj şi în geamurile portierelor.

"În acel moment, poliţiştii l-au somat pe tânăr şi, în mod repetat, au tras mai multe focuri de armă în plan vertical, însă fără ca persoana în cauză să se supună şi să înceteze cu actele de violenţă. Mai mult decât atât, bărbatul s-a îndreptat spre unul dintre poliţişti, ameninţându-l cu securea. În consecinţă, agentul a folosit arma împotriva agresorului", a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

Bărbatul a fost împuşcat în zona abdominală, fiind transportat la Spitalul de Urgenţă Bârlad.

Ancheta în acest caz a fost preluată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vaslui.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici