Verificarea averii avocatei Alice Drăghici de către ANI, contestată în instanţă

Avocata Alice Drăghici, membru al Consiliului Naţional de Integritate, contestă în instanţă amendarea sa pentru nedepunerea în temen a declaraţiei de acere, dată de către inspectorii Agenţia Naţionale de Integritate, primul termen al procesului având loc în 18 noiembrie.

5650 afișări
Imaginea articolului Verificarea averii avocatei Alice Drăghici de către ANI, contestată în instanţă

Verificarea averii avocatei Alice Drăghici de către ANI, contestată în instanţă (Imagine: Mediafax Foto)

La sfârşitul lunii trecute, inspectorii de integritate au amendat-o cu 5.000 de lei pe Alice Drăghici, avocat în cadrul Baroului Bucureşti, pentru nedepunerea în termenul legal a declaraţiei de avere, declanşând, totodată, procedura de verificare a averii acesteia.

De altfel, inspectorii verifică averilor tuturor celor 16 membri CNI, între timp doi dintre ei dându-şi deja demisia.

Alice Drăghici, reprezentant al PC în CNI, a contestat la Curtea de Apel Bucureşti decizia administrativă a inspectorilor ANI.

Avocata Alice Drăghici - cea care-l reprezintă în procesul de corupţie pe medicului Şerban Brădişteanu, fost parlamentar PSD - a fost implicată într-un scandal cu inspectorii de integritate cărora le-a recomandat să oprească verificare averii clientului său, invocând principii de drept.

Iniţal, verificarea averii medicului a fost începută de Curtea de Apel Bucureşti - la sesizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care l-a deferit justiţiei pe Brădişteanu în aprilie 2007. În faţa instanţei, avocata a cerut ca ANI să fie cea care verifică averea clientului său, între timp ea fiind desemnată membru în CNI. Instanţa a admis cererea şi şi-a declinat competenţa către ANI, autoritate înfiinţată în decembrie 2007 care are calitatea de a face astfel de verificări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici