Veşti bune pentru Bucureşti. Marea relaxare va avea loc în curând. Anunţul prefectului Capitalei

Prefectul Capitalei, Alin Stoica, a anunţat că relaxarea măsurilor anti-COVID 19 ar putea avea loc în primele zile ale săptămânii viitoare.

2383 afișări
Imaginea articolului Veşti bune pentru Bucureşti. Marea relaxare va avea loc în curând. Anunţul prefectului Capitalei

Veşti bune pentru Bucureşti. Marea redeschidere pentru Capitală, anunţată de prefectul Capitalei

Bucureştiul se află în scenariul roşu având o rată de infectare de 3,09 persoane la mia de locuitori. În ultimele zile, numărul de persoane infectate a fost în scădere, dar trendul trebuie să se menţină, a spus prefectul Alin Stoica. Declaraţia a fost făcută joi seara, la Digi 24.

„Dar după ce va ajunge la 3 la mie vom aştepta 24 de ore sau 48 de ore pentru a fi siguri că trendul se menţine. Trebuie să aşteptăm, să se confirme trendul descrescător”, a explicat prefectul Alin Stoica.

Întrebat dacă s-ar putea reuni Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă în acest weekend, prefectul Alin Stoica a răspuns afirmativ.

„De putut, se poate reuni. Suntem operaţionali tot timpul, inclusiv de Paşte.”

Totuşi, relaxarea măsurilor ar putea să apară săptămâna viitoare.

„Cam undeva la începutul săptămânii viitoare este aşteptarea mea, având în vedere trendul care se păstrează, să avem măsuri ceva mai relaxante: restaurante, săli de spectacole, teatre, cu capacitatea 30 la sută”, a precizat prefectul Capitalei.

Potrivit regulii, la scăderea incidenţei COVID-19 sub 3 la mia de locuitori, pot fi deschise restaurantele, cafenelele, cinematografele, teatrele şi cazinourile la interior la capacitatea de 30%, în intervalul orar 6.00 – 22.00.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici