Veşti bune pentru locuitorii şi turiştii din Piatra-Neamţ. Vor avea la dispoziţie un sistem de bike-sharing

  • Locuitorii şi turiştii din oraşul Piatra Neamţ vor putea închiria biciclete.
  • Primăria localităţii va amenaja cu fonduri europene un sistem de închiriere a bicicletelor.
233 afișări
Imaginea articolului Veşti bune pentru locuitorii şi turiştii din Piatra-Neamţ. Vor avea la dispoziţie un sistem de bike-sharing

Sistem de bike-sharing în Piatra Neamţ FOTO Profimedia

Reprezentanţii Primăriei Piatra-Neamţ aunţă că în oraş va funcţiona un sistem de bike-sharing realizat printr-un proiect cu finanţare europeană. Localnicii şi turiştii vor avea la dispoziţie pentru închiriere 220 de biciclete, din care 160 clasice şi 60 de biciclete electrice.

Prin proiect se vor realiza 22 de staţii pentru închirierea bicicletelor în toate cartierele oraşului. Staţiile vor fi amplasate în zonele intens circulate, în special în vecinătatea staţiilor pentru transport public.

Pentru închirierea bicicletelor se vor utiliza carduri ce vor putea fi achiziţionate de la automatele amplasate în 10 din cele 22 de staţii pentru biciclete.

Valoarea totală a proiectului este de aproximativ 12 milioane de lei, iar investiţia va fi finalizată în vara anului viitor. Concomitent se vor crea piste pentru biciclişti pe principalele artere de circulaţie din Piatra-Neamţ.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici