Veşti proaste pentru bolnavii de Alzheimer. Cel mai nou medicament împotriva bolii degenerative nu este aprobat în Europa

  • Agenţia Europeană pentru Medicamente s-a pronunţat împotiva folosirii în UE a , celui mai nou medicament pentru boala Alzheimer în UE.
  • Aducanumab nu pare a fi eficient în tratarea adulţilor cu simptome în stadiu incipient, a spus EMA.
  • Organizaţiile caritabile implicate în tratarea Alzheimerului spun că sunt dezamăgiţi de decizie, deoarece mii de oameni au rămas fără opţiuni de tratament.
1038 afișări
Imaginea articolului Veşti proaste pentru bolnavii de Alzheimer. Cel mai nou medicament împotriva bolii degenerative nu este aprobat în Europa

Sursa foto: profimedia

Medicamentul, primul dezvoltat în ultimii 20 de ani a fost aprobat în mod controversat în SUA în luna iunie. Biogen, producătorul medicamentului, poate cere ca decizia EMA să fie reexaminată în următoarele două săptămâni

Agenţia Europeană pentru Medicamente şi-a bazat decizia pe două studii principale pe mai mult de 3.000 de pacienţi cu boala Alzheimer în stadiu incipient. Subiecţii au fost urmăriţi timp de 78 de săptămâni.

„Rezultatele principalelor studii au fost contradictorii şi nu au arătat în general că aducanumab a fost eficient în tratarea adulţilor cu boala Alzheimer în stadiu incipient”, a spus EMA.

„În plus, studiile nu au arătat că medicamentul este suficient de sigur, deoarece imaginile de la scanările creierului unor pacienţi au arătat anomalii care sugerează umflare sau sângerare, care ar putea provoca vătămări”, a adăugat acesta.

Estimările arată că în Europa aproape 8 milioane de persoane suferă de Alzheimer iar până în 2050 numărul acestora se va dubla.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici