Vezi aici bilanţul MAI după ninsoarea din ultimele 24 de ore

Navigaţia pe Bara şi Canalul Sulina a fost închisă, miercuri, 19 drumuri naţionale sunt blocate în special în judeţele Vrancea, Buzău, Prahova, Ialomiţa, Brăila şi Galaţi, pe Autostrada Bucureşti-Cernavodă este polei şi au fost înregistrate 35 de accidente de circulaţie, informează MAI.

37 afișări
Imaginea articolului Vezi aici bilanţul MAI după ninsoarea din ultimele 24 de ore

Vezi aici bilanţul MAI după ninsoarea din ultimele 24 de ore (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Circulaţia rutieră s-a desfăşurat cu dificultate din cauza carosabilului umed, stratului de zăpadă şi intensificărilor vântului. Începând de marţi, de la ora 19.00, traficul rutier pe autostrada A2 Bucureşti - Cernavodă a fost întrerupt în ambele sensuri între Bucureşti şi Drajna, în vederea împrăştierii materialului antiderapant, deoarece pe segmentul respectiv s-a format polei.

Ca urmare a condiţiilor meteo nefavorabile a fost întreruptă circulaţia pe 19 drumuri naţionale din 9 judeţe (Vrancea - 6, Buzău - 5, Brăila, Covasna, Mehedinţi, Ilfov, Prahova, Tulcea - câte unul şi Ialomiţa - 2).

Pe DN 2, între localitatea Cotorca, judeţul Ialomiţa şi municipiul Buzău, pe o distanţă de aproximativ 10 kilometri, sunt blocate câteva sute de autovehicule de 10-11 ore.

De asemenea, a fost întreruptă circulaţia pe 38 drumuri judeţene din 6 judeţe (Buzău - 14, Galaţi, Prahova - 7, Brăila, Ialomiţa, Mehedinţi, Timiş, Cluj şi Teleorman - câte unul, Vrancea şi Hunedoara - câte 2).

La nivel naţional au fost înregistrate 35 de accidente rutiere dintre care câte două în Bacău, Botoşani, Hunedoara, Iaşi, Prahova, Vâlcea şi Vrancea. În Capitală în ultimele 24 de ore tot 10 accidente în urma cărora 11 persoane au fost rănite uşor şi o persoană rănită grav.

Totodată, a mai fost un accident de muncă în judeţul Dâmboviţa pe drumul comunal Băleni-Cornăţelu. Astfel, un angajat de pe un utilaj de deszăpezire a fost strivit de un limitator de viteză şi a murit.

Marţi, aeroporturile Craiova şi Timişoara au fost închise temporar pentru deszăpezirea pistelor. Pe toate aeroporturile operarea se execută în funcţie de nivelul de autorizare al operatorului aerian, în condiţiile unei piste cu zăpadă/polei sau umede, condiţii dificile de frânare şi vizibilitate reduse, arată MAI.

Pe sectorul de cale ferată Fundulea-Ciuliniţa au fost oprite din circulaţie trei trenuri rapide, trei trenuri accelerate şi şase trenuri personale cu aproximativ 1.200 de călători în total.

Totodată, marţi, la ora 18.00 a fost închisă circulaţia trenurilor pe sectorul Făureni-Buzău după ce s-a fisurat o şină de tren, circulaţia fiind reluată în noaptea de marţi spre miercuri, la ora 1.00.

Un număr de 305 localităţi au fost afectate de pierderea energiei electrice dintre care 96 în judeţul Călăraşi, 46 în Vâlcea, 43 în Teleorman şi 44 în Ialomiţa.

La nivel naţional au fost mobilizaţi peste 4.000 de poliţişti rutieri şi au intervenit 75 de jandarmi, 433 lucrători ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi peste 1.700 de angajaţi ai mijloacelor de intervenţie.

În Capitală, au fost întregistrate 409 apeluri la Brigada Rutieră prin care oamenii au sesizat blocaje în trafic şi dificultăţi în circulaţie. Alte 170 de apeluri au fost făcute la 112. S-au înregistrat 170 de tamponări uşoare fără victime, arată MAI.

Totodată, trei copaci s-au prăbuşit din cauza vântului puternic, pe şoseaua Mihai Bravu, pe strada Jandarmeriei şi pe strada Stupilor.

Un stâlp de înaltă tensiune s-a prăbuşit în sectorul unu pe strada Bachus, circulaţia fiind reluată după intervenţia angajaţilor de la Electrica. Momentan nu funcţionează patru semafoare în intersecţie dintre care unul este înclinat la 45 de grade.

În Capitală au fost mobilizaţi aproximativ 300 de poliţişti rutieri şi au fost avariate 300 de maşini.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici