Vezi aici ce avere au poliţiştii de frontieră din Caraş-Severin reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări

Cei şase poliţişti de frontieră din judeţul Caraş-Severin reţinuţi, joi, de procurorii DIICOT pentru contrabandă cu ţigări şi luare de mită au averi modeste, conform declaraţiilor de avere publicate pe site-ul Inspectoratului Judeţean al Poliţiei de Frontieră.

661 afișări
Imaginea articolului Vezi aici ce avere au poliţiştii de frontieră din Caraş-Severin reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări

Vezi aici ce avere au poliţiştii de frontieră din Caraş-Severin reţinuţi pentru contrabandă cu ţigări (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Cei şase poliţişti de frontieră reţinuţi sunt Constantin Marcel Tiucă, Aurelian Alin Munteanu, Sorin Savu Brebu, Graţian Ciocănel, Nicolae Ion Ciublea şi Alexandru Creţa.

Conform declaraţiei de avere pe anul 2010, poliţistul de frontieră Marcel Constantin Tiucă, angajat ca şef de sector la P.F. Oraviţa, a încasat un venit anual din salariu de 34.397 de lei, iar soţia sa, Mihaela Tiucă, a avut venituri din salarii, în 2010, de 24.000 de lei.

Tot în declaraţia acestuia de avere este specificat faptul că are două autoturisme: un Opel Vectra, fabricat în 1998 şi dobândit prin cumpărare, şi un Mercedes, fabricat în 2002, tot cumpărat.

În declaraţia sa de avere nu este menţionată nicio locuinţă şi nu figurează nici terenuri.

Poliţistul de frontieră Alin Aurelian Munteanu, angajat pe postul de agent la P.F. Oraviţa, are un teren în localitatea Vrani, în suprafaţă de 20 de hectare, pe care l-a primit ca moştenire. El mai are împreună cu soţia un apartament, în Oraviţa, de 40 de metri pătraţi, şi o maşină Volkswagen Golf, fabricată în 1996, dobândită prin cumpărare.

În anul 2009, Alin Aurelian Munteanu a vândut o casă cu 40.000 de lei. Conform declaraţiei de avere, are şi două credite, unul în valoare de 14.500 de euro, care trebuie achitat până în 2016, şi unul de 10.000 de lei, care nu are termen de achitare pentru că este un card de credit.

În ceea ce priveşte veniturile, el a încasat anul trecut 27.000 de lei din salarii, în timp ce soţia sa, Doina Munteanu, este casnică, iar fiica sa, care este elevă, a avut venituri de 500 de lei.

Sorin Savu Brebu, angajat ca agent operativ la P.F. Naidăş, are un autoturism Dacia fabricat în 1995, dobândit prin cumpărare, şi un credit de 10.000 de euro luat în 2006, pe care trebuie să-l achite până în 2016. Poliţistul de frontieră a obţinut din salarii 24.000 de lei, soţia sa, Marcela Brebu, care este funcţionar public, 9.000 de lei, iar fiul Flavius Brebu, care este şcolar, 250 de lei.

La rândul său, Cosmin Graţian Ciocănel, agent la P.F. Naidăş, a menţionat în declaraţia de avere că are o proprietate de 1.079 de metri pătraţi, unde este casa de locuit, dobândită prin moştenire în 2008, şi un autoturism Skoda fabricat în 2010, pe care l-a cumpărat. Din salarii a obţinut anul trecut 18.276 de lei, iar soţia sa, Natalia Ciocănel, care a fost în concediu de maternitate, a obţinut 7.200 de lei din indemnizaţie, în timp ce fiica sa fiica a obţinut 516 lei, iar fiul - 2.400 de lei.

Nicolae Ion Ciublea, funcţionar la P.F. Naidăş, are o casă în Oraviţa pe care a cumpărat-o în 1996 şi o Dacia fabricată în 1996, dobândită prin cumpărare. De asemenea, are de achitat până în 2033 un credit de 15.000 de euro, luat în 2008. A obţinut anul trecut din salarii 28.000 de lei.

Alexandru Creţa, agent la P.F. Naidăş, nu are declarate proprietăţi imobiliare sau maşini. El a avut în 2010 venituri din salarii de 15.000 de lei.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, joi, de DIICOT, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Caraş-Severin au dispus reţinerea pentru 24 de ore a celor şase poliţişti de frontieră pentru sprijinire a unui grup infracţional organizat specializat în contrabanda cu ţigări şi luare de mită.

"Inculpaţii, având atribuţii specifice de pază în zona de frontieră cu Republica Serbia, s-au folosit de calitatea deţinută pentru a facilita membrilor unei grupări infracţionale organizate introducerea ilegală în România de cantităţi însemnate de ţigări, fără plata taxelor vamale. În schimbul ajutorului acordat, inculpaţii au primit sume de bani cuprinse între 2.000 şi 2.500 de euro", se arată în comunicat.

Conform sursei citate, acţiunea de joi reprezintă o continuare a operaţiunii procurorilor DIICOT finalizată cu trimiterea în judecată, în 24 ianuarie, a altor şapte inculpaţi, pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă cu ţigări.

Mai multe descinderi şi percheziţii ale DIICOT şi DCCO Timiş au avut loc, joi dimineaţă, la locuinţele unor poliţişti de frontieră de la vămile Naidăş şi Oraviţa, precum şi la casele unor persoane suspectate de contrabandă cu ţigări.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici