Viaţa unui băiat, salvată printr-o operaţie care nu mai fusese efectuată niciodată în lume

  • Viaţa unui băiat de 23 de ani a fost salvată într-un spital din Roma.
  • El a fost supus unei operaţii care nu mai fusese efectuată niciodată în lume.
  • Medicii i-au reconstruit traheea şi artera anonimă, adică ramura arterială majoră care porneşte de la aortă.
1516 afișări
Imaginea articolului Viaţa unui băiat, salvată printr-o operaţie care nu mai fusese efectuată niciodată în lume

Viaţa unui băiat, salvată printr-o operaţie care nu mai fusese efectuată niciodată în lume

Operaţia a avut loc la Spitalul Universitar Sant'Andrea-Sapienza din Roma.

Tânărul a fost internat de urgenţă pentru hemoragie la Macerata, apoi a fost transferat la Ancona, unde a fost stabilizat şi apoi transferat de urgenţă la Sant'Andrea, unde a fost pusă în scenă o operaţie în premieră mondială: reconstrucţia traheei şi a arterei anonime, adică a ramurii arteriale majore care provine din aortă. Operaţiunea a durat cinci ore şi jumătate şi a implicat 25 de operatori, iar pacientul a fost transferat ulterior la terapie intensivă în stare stabilă şi apoi, după două zile, în secţia de chirurgie toracică, scrie Roma Today.

După 13 zile a fost externat, fiind complet recuperat.

Intervenţia chirurgicală inovatoare a început cu îndepărtarea unei părţi din trahee şi a întregii artere anonime şi s-a încheiat cu reconstrucţia traheei şi înlocuirea arterei anonime cu un canal biologic. Toate examinările postoperatorii au confirmat succesul reconstrucţiei.

"Viaţa acestui tânăr", spune Erino Angelo Rendina, "a fost salvată în primul rând de curajul şi marea pricepere a medicilor din Macerata şi Ancona, iar în al doilea rând de valoarea şi sinergia a nu mai puţin de cinci echipe medicale diferite unite prin afilierea lor la Universitatea Sapienza şi Sant'Andrea".

"Serviciul de sănătate din Lazio continuă să exceleze pe scena naţională şi internaţională. Acest lucru este atestat de acest nou record", a comentat preşedintele Regiunii Lazio, Francesco Rocca.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici