Vicepremierul Daniel Suciu: Codul Administrativ va fi aprobat prin OUG sau prin asumare

Vicepremierul Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, a declarat, vineri, la Craiova, într-o întâlnire cu primarii din judeţul Dolj, că va fi aprobat prin ordonanţă de urgenţă sau prin asumare, Codul Administrativ.

376 afișări
Imaginea articolului Vicepremierul Daniel Suciu: Codul Administrativ va fi aprobat prin OUG sau prin asumare

Vicepremierul Daniel Suciu: Codul Administrativ va fi aprobat prin OUG sau prin asumare

Daniel Suciu, ministru al Dezvoltării Regionale şi al Administraţiei Publice, a declarat că în perioada următoare va trece Codul Administrativ, fie prin asumare, fie prin ordonanţă de urgenţă.

„A venit motivarea de la Curtea Constituţională şi eu vă spun aici direct că nu mai repetăm greşelile din trecut să stăm şi să mizăm pe buna credinţă a altor partide sau a preşedintelui şi vă spun că va rezolva Guvernul această problemă şi vom da ordontanţă de urgenţă pe Codul administrativ. (...) Văd suficient de mulţi oameni cu părul alb, oameni care s-au pus în slujba comunităţii şi-au fost de la moaşă comunală, pentru că absolut tot ce se întâmplă într-o comunitate, dumneavoastră sunteţi de vină sau responsabili, dar când e vorba de respect, toţi se fac că plouă. (...) Acest cod administrativ va trece prin ordonanţă sau prin asumare dacă este cazul la nivel guvernamental, dar vom da acest lucru noi, de la Guvern”, a spus Daniel Suciu, la o întâlnire cu primarii din Dolj.

Judecătorii CCR a admis, la începutul lunii noiembrie 2018, sesizarea preşedintelui Klaus Iohannis şi a Opoziţiei cu privire la Codul administrativ al României. Şeful statului argumentează că introducerea pensiilor speciale şi articolul privind folosirea limbii minorităţilor în administraţia locală sunt neconstituţionale.

Preşedintele Klaus Iohannis, a trimis Curţii Constituţionale, pe 31 iulie 2018, o sesizare de neconstituţionalitate asupra Legii privind Codul administrativ al României, criticând că aceasta cuprinde norme neclare, paralelisme legislative şi dispoziţii necorelate atât între ele, cât şi cu alte acte normative.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici