Vicepreşedinte Google, despre greşeala nr. 1 în carieră pe care trebuie să o eviţi la 20 de ani

La 20 de ani, greşelile la locul de muncă sunt un drept de trecere, dar unele gafe sunt mai dăunătoare decât altele. Una dintre cele mai „rele” şi cele mai frecvente greşeli de carieră pe care le poţi face la 20 de ani este „să te aştepţi ca lucrurile să se întâmple pur şi simplu”, potrivit CNBC.

2039 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedinte Google, despre greşeala nr. 1 în carieră  pe care trebuie să o eviţi la 20 de ani

Sursa foto: Profimedia

Jenny Cheng, vicepreşedinte şi director general al Google Wallet, spune că una dintre cele mai „rele” şi cele mai frecvente greşeli de carieră pe care le poţi face la 20 de ani este „să te aştepţi ca lucrurile să se întâmple pur şi simplu pentru că le meriţi”.

Cheng, în vârstă de 50 de ani, a căzut în această capcană la începutul carierei sale. Ea a început să lucreze la Deloitte ca şi consultant senior la scurt timp după ce a absolvit Universitatea din California, Berkeley şi spune că şi-a petrecut o mare parte din primii 20 de ani luptându-se să se autopromoveze la locul de muncă.

„Îmi amintesc că mă gândeam că voi fi promovată pentru că făceam o treabă atât de bună, dar cred că greşeala în acest caz este că nu am realizat că nu este vorba doar de merit”, îşi aminteşte ea.

Chiar dacă credeţi că aţi câştigat o promovare, o mărire de salariu sau un alt tip de recunoaştere, Cheng spune că trebuie, de asemenea, să fiţi clar şi vocal cu privire la ceea ce vă doriţi la locul de muncă.

„Căutaţi aceste oportunităţi şi apoi poziţionaţi-vă pentru ele. Ridicaţi mâna şi spuneţi: „Sunt interesat să fac asta””, explică ea. „Apoi, trebuie să îi faci responsabili pe managerii tăi să îţi ofere acele oportunităţi, verificând cu ei şi cerând actualizări”.

S-ar putea să vă simţiţi inconfortabil să cereţi lucruri la începutul carierei, dar să aveţi încrederea de a face acest lucru este „atât, atât de important”, adaugă Cheng. Dacă te aştepţi să primeşti o promovare sau o mărire de salariu fără să spui ce anume îţi doreşti, spune ea, „rişti să te plafonezi în carieră sau să îţi încetineşti progresul”.

De asemenea, este important să adopţi dorinţa de a învăţa şi de a eşua încă de la începutul carierei tale, astfel încât să poţi creşte şi să te îmbunătăţeşti continuu ca profesionist.

„Când am început să lucrez la Deloitte, unul dintre liderii seniori mi-a spus: „Jenny, doar pentru că sunt mai în vârstă şi am un titlu mai mare decât tine, nu înseamnă că ştiu mai multe decât tine””, spune Cheng. „A fost cu adevărat încurajator să aud asta, că nici măcar liderii de la vârf nu le ştiu pe toate, aşa că am putut să mă eliberez de presiunea de a face acelaşi lucru”.

Acum, Cheng se află la capătul de primire a unor astfel de comentarii. „La Google, oamenii vor presupune că, pentru că sunt vicepreşedinte, trebuie să ştiu totul”, spune ea. „Le reamintesc în mod constant oamenilor că nu ştiu totul, pentru că, dacă aş şti, slujba mea ar fi foarte, foarte plictisitoare - şi cine vrea asta?”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici