Vicepreşedintele ANAF, urmărit penal pentru trafic de influenţă. Romeo Nicolae a fost scos din sediul DNA Ploieşti şi dus la percheziţii la locuinţe ale sale. Şeful ANAF îi cere lui Ponta suspendarea lui Nicolae

Vicepreşedintele ANAF Romeo Florin Nicolae, şef al Direcţiei Generale Antifraudă, este urmărit penal pentru trafic de influenţă după ce, în 2010, ar fi pretins şi primit 5.000 de euro de la reprezentantul unei firme penru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii împotriva unei decizii de impunere.

2557 afișări
Imaginea articolului Vicepreşedintele ANAF, urmărit penal pentru trafic de influenţă. Romeo Nicolae a fost scos din sediul DNA Ploieşti şi dus la percheziţii la locuinţe ale sale. Şeful ANAF îi cere lui Ponta suspendarea lui Nicolae

Vicepreşedintele ANAF Romeo Nicolae, urmărit penal pentru trafic de influenţă

UPDATE Romeo Nicolae, scos din sediul DNA Ploieşti şi dus la percheziţii la locuinţe ale sale din Prahova

Vicepreşedintele ANAF Romeo Florin Nicolae, şef al Direcţiei Generale Antifraudă, a fost scos din sediul DNA Ploieşti după trei ore de audieri, iar surse judiciare spun că a fost dus să asiste la percheziţii pe care procurorii le fac în două locuinţe ale acestuia din judeţul Prahova.

Romeo Florin Nicolae a fost preluat de ofiţeri din cadrul DNA şi dus să asiste la percheziţii pe care procurorii le fac într-un apartament pe care vicepreşedintele ANAF îl are în Ploieşti şi la o casă a acestuia, situată într-o zonă rurală din judeţul Prahova, au declarat sursele judiciare.

Conform surselor citate, la finalul percheziţiilor Romeo Florin Nicolae va fi dus din nou la sediul DNA Ploieşti, urmând ca procurorii să decidă dacă dispun sau nu măsuri preventive în dosarul în care acesta este acuzat de trafic de influenţă.

La ieşirea din sediul DNA Ploieşti, Alexandru Chiciu, avocatul lui Nicolae, a refuzat să ofere date despre situaţia clientului său, spunând că sunt proceduri judiciare în derulare.

Chiciu a menţionat doar că faţă de Nicolae nu au fost dispuse măsuri preventive.

Preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, i-a propus, miercuri, premierului Victor Ponta suspendarea din funcţie, până la clarificarea situaţiei, a şefului Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, Nicolae Romeo-Florin, vicepreşedinte ANAF, suspectat de fapte de corupţie.

"Având în vedere comunicatul DNA, prin care a fost anunţată dispunerea efectuării urmăririi penale faţă de domnul Nicolae Romeo-Florin, vicepreşedinte ANAF, pentru suspiciune rezonabilă privind activitatea acestuia din vara anului 2010, când deţinea funcţia de consilier superior în cadrul ANAF - Direcţia Generalã de Coordonare Inspecţie Fiscalã şi nu coordona activitatea Direcţiei Generale Antifraudã Fiscală, am propus premierului Victor Ponta suspendarea acestuia din functie, până la clarificarea situaţiei", a anunţat preşedintele ANAF, Gelu Ştefan Diaconu, într-un comunicat transmis miercuri după-amiază.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus începerea urmăririi penale pentru trafic de influenţă faţă de Romeo Florin Nicolae, la data faptelor consilier superior în cadrul ANAF - Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală, în prezent vicepreşedinte ANAF şi director general al Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală.

În ordonanţa de efectuare a urmăririi penale se arată că, în calitate de consilier superior în ANAF - Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală, în vara anului 2010, Romeo Florin Nicolae a pretins şi primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunţător, reprezentant al unei societăţi comerciale, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra factorilor de decizie din ANAF pentru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii formulate societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere.

Decizia de impunere privind obligaţii fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecţii fiscale de către reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova .

Ulterior, decizia de impunere a fost desfiinţată parţial de ANAF - Direcţia Generală de Soluţionare a Contestaţiilor, în sensul diminuării obligaţilor de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei.

La ora transmiterii acestei ştiri, Romeo Florin Nicolae este audiat la DNA Ploieşti, unde a ajuns, în jurul orei 14.40, însoţit de avocatul Alexandru Chiciu, la intrarea în sediul instituţiei el spunând că nu a făcut nimic ce i s-ar putea reproşa.

Şeful Antifraudă din ANAF, suspectat de corupţie, are trei case, patru terenuri, două autoturisme

Şeful Direcţiei Antifraudă Fiscală, Romeo-Florin Nicolae, audiat miercuri la DNA Ploieşti, deţine două apartamente şi o casă, patru terenuri, două autoturisme, depozite bancare de aproximativ 32.000 de euro şi venituri declarate de circa 100.000 lei.

Nicolae este vicepreşedinte ANAF cu rang de sectretar de stat şi coordonează Direcţia Generală Antifraudă şi Direcţia Generală Vamală.

Romeo-Florin Nicolae a condus Autoritatea Naţională a Vămilor până la începutul lunii august 2013, când a fost numit de premierul Victor Ponta coordonator al Direcţiei Generale de Antifraudă Fiscală, direcţie nou înfiinţată la acel moment cu scopul de combatere a evaziunii fiscale.

La conducerea Autorităţii Naţionale a Vămilor a stat în perioada iunie-august 2013. Anterior, el a fost director general adjunct la Direcţia Generală de Informaţii Fiscale din cadrul ANAF, iar înainte a fost consilier la Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală din cadrul ANAF.

Potrivit celei mai recente declaraţii de avere a lui Nicolae, din iunie 2015, acesta deţine în Ploieşti un apartament de 115,9 metri pătraţi, din anul 2004, împreună cu soţia, o casă de 142 metri pătraţi primită ca donaţie de la părinţi în 2012, iar pe numele soţiei mai figurează un apartament de 50,36 metri pătraţi, tot din 2012, dobândit în urma unei succesiuni.

Tot ca donaţie de la părinţi, Nicolae mai deţine în judeţul Prahova, din 2012, un teren intravilan de 899 de metri pătraţi şi jumătate din altul de 537 metri pătraţi. Soţia lui, Adriana Nicolae, are în urma unei succesiuni din 2012 un teren intravilan de 1.260 metri pătraţi şi un teren extravilan de 5.933 metri pătraţi, ambele în Prahova.

Vicepreşedintele ANAF are două autoturisme - un Peugeot cumpărat în 2007 şi un BMW achiziţionat în leasing în 2011. Totodată, are un contract de leasing de circa 20.500 euro la Porsche Leasing, pentru perioada 2013-2017.

Nicolae figurează cu depozite bancare de aproape 25.000 de euro şi aproximativ 29.500 de lei, în posesia cărora a intrat prin succesiune, dar şi cu un depozit bancar de 1.000 lei deschis în acest an.

La capitolul venituri, şeful Direcţiei Antifraudă a declarat 47.580 de lei din salariul obţinut la ANAF sector 5 Bucureşti, iar soţia a încasat 76.612 lei ca salariu de actualizat, de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Prahova.

Totodată, Nicolae a obţinut 13.069 lei din indemnizaţia de membru al AGA la Compania Naţională "Loteria Română" şi 41.516 lei din indemnizaţia la Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM).

Romeo Florin Nicolae este urmărit penal de DNA pentru trafic de influenţă după ce, în 2010, ar fi pretins şi primit 5.000 de euro de la reprezentantul unei firme penru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii împotriva unei decizii de impunere.

Potrivit DNA, în calitate de consilier superior în ANAF - Direcţia Generală de Coordonare Inspecţie Fiscală, în vara anului 2010, Romeo Florin Nicolae a pretins şi primit echivalentul în lei al sumei de 5.000 euro de la un denunţător, reprezentant al unei societăţi comerciale, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra factorilor de decizie din ANAF pentru soluţionarea favorabilă a unei contestaţii formulate societatea respectivă împotriva unei decizii de impunere.

Decizia de impunere privind obligaţii fiscale suplimentare de plată la bugetul statului în valoare totală de 13.034.043 lei fusese emisă ca urmare a unei inspecţii fiscale de către reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Prahova .

Ulterior, decizia de impunere a fost desfiinţată parţial de ANAF - Direcţia Generală de Soluţionare a Contestaţiilor, în sensul diminuării obligaţilor de plată de la bugetul statului, de la suma de 13.034.043 lei la suma de 1.097.923 lei.

La ora transmiterii acestei ştiri, Romeo Florin Nicolae este audiat la DNA Ploieşti, unde a ajuns în jurul orei 14.40, însoţit de avocatul Alexandru Chiciu, la intrarea în sediul instituţiei el spunând că nu a făcut nimic ce i s-ar putea reproşa.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici