Viceprimar Sighet: O primă verificare făcută de E.ON Gaz arată că nu mai există niciun risc de explozie

Echipe ale E. ON Gaz au ajuns, miercuri, la Sighetu Marmaţiei pentru a face o evaluare a întregului sistem de distribuţie a gazului, iar o primă verificare făcută în zona în care s-au produs cele două explozii arată că în prezent nu mai există niciun risc, a declarat viceprimarul Ovidiu Nemeş.

306 afișări
Imaginea articolului Viceprimar Sighet: O primă verificare făcută de E.ON Gaz arată că nu mai există niciun risc de explozie

Viceprimar Sighet: O primă verificare făcută de E.ON Gaz arată că nu mai există niciun risc de explozie (Imagine: Ghita Porumb/Mediafax foto)

Ovidiu Nemeş a declarat pentru MEDIAFAX că o primă verificare făcută de echipele E.ON la reţeaua de gaz din zona străzilor Corneliu Coposu şi Gheorghe Şincai arată că în prezent nu mai există niciun risc de explozie.

Nemeş a mai spus că echipele E.ON vor rămâne la Sighetu Marmaţiei cât va fi nevoie, urmând să facă o evaluare a întregului sistem de distribuţie a gazului, pe toată reţeaua de 48 de kilometri. Concluziile acestor verificări vor fi prezentate primăriei, care la rândul ei le va prezenta ANRE.

Pe de altă parte, furnizarea gazului pe cele două străzi din Sighetu Marmaţiei este în continuare oprită, fiind afectaţi 40 de consumatori, care de duminică nu au nici energie electrică.

La ora transmiterii acestei ştiri, echipe ale distribuitorului de gaz din oraş, SC Berg Sistem Gaz SA, încep probele de presiune în reţeaua de gaz, în prezenţa unei echipe de la ANRE care a ajuns la Sighetu Marmaţiei.

Potrivit viceprimarului Nemeş, probele de presiune în reţea vor dura 48 de ore, după care, dacă nu sunt depistate noi fisuri sau scurgeri de gaz, va fi reluată furnizarea către locuinţele afectate.

Prima explozie de la clubul din Sighetu Marmaţiei a avut loc sâmbătă, în jurul orei 0.56, cel mai probabil din cauza unei acumulări de gaze la un etaj superior al imobilului la subsolul căruia se afla discoteca, care însă nu era conectată la reţeaua de gaze. A doua explozie care i-a surprins pe anchetatorii care făceau investigaţii la faţa locului s-a produs în jurul orei 10.00 - 10.30.

Clubul unde a avut loc prima deflagraţie este situat la subsolul clădirii, iar deasupra acestuia este un cabinet notarial.

În urma primei explozii, şapte persoane au fost rănite, dintre care şase tinere au fost aduse duminică dimineaţă la Spitalul de Arşi din Bucureşti, cu un avion militar. Ele au suferit arsuri pe 30-60 la sută din suprafaţa corpului, mai ales pe faţă şi pe mâini.

În a doua deflagraţie, zece persoane au fost rănite, printre care trei ofiţeri de poliţie, doi pompieri şi un notar care avea biroul deasupra clubului.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş face cercetări în cazul exploziei de la Sighetu Marmaţiei pentru vătămare corporală din culpă, distrugere din culpă şi infracţiuni prevăzute de legea securităţii şi sănătăţii în muncă.

Şeful Biroului Criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Marius Foitoş, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă, că a fost depistată o fisură la îmbinarea în "T" a conductelor de gaz de pe străzile Corneliu Coposu şi Gheorge Şincai.

"A fost o fisură la sudura conductei mari, o fisură mare", a declarat procurorul, precizând că respectiva bucată de conductă a fost ridicată, urmând să fie făcută o expertiză pentru a fi stabilite cauzele fisurării conductei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici