Viceprimarul Capitalei, despre 10 august: Nu era centru de comandă, primeam informaţii de pe Facebook. În Piaţă erau bătăi „de tip Belfast”

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat, la ieşirea din Parchetul General, că la protest nu a existat un centru de comandă, ci o încăpere lângă Guvern, unde s-a aflat alături de prefectul Capitalei. Bădulescu spune că s-a informat de pe Facebook şi că în Piaţă erau violenţe de „tip Belfast”.

978 afișări
Imaginea articolului Viceprimarul Capitalei, despre 10 august: Nu era centru de comandă, primeam informaţii de pe  Facebook. În Piaţă erau bătăi „de tip Belfast”

Viceprimarul Capitalei, despre 10 august: Nu era centru de comandă, primeam informaţii de pe Facebook. În piaţă, bătăi de tip Belfast

„Nu am fost în niciun centru de comandă. Din păcate, trebuie să înţelegeţi că nu a existat acel centru de comandă, a existat o încăpere unde reprezentntul Prefecturii, împreună cu reprezentantul administrţiei publice din acea zi, respectiv subsemnatul, care aveam delegate atribuţiile primarului. A trebuit să luăm măsuri care prevedeau modul de administrare a oraşului în situaţii de criză. Având în vedere datele şi informaţiile care existau la acea dată, faptul că urmau să existe violenţe. Datele le aveam din exploatarea surselor deschise, din mesajele subliminale pe care le trimiteau pe conturile de Facebook agitatorii şi iniţiatorii acestui miting neautorizat, am luat măsurile care se dispuneau. Ceea ce se induce în media şi în mediul public, că exista un centru de comandă, nu ştiu ce, este o chestiune speculativă şi cred că deja depăşim o anumită limită a normalităţii. Nu a fost nicio conspiraţie, nu a fost nimeni în altă parte decât acolo unde trebuia să fie”, a declarat viceprimarul Aurelian Bădulescu, la ieşirea din sediul Parchetului General.

Acesta a mai spus că acea clădire se afla în apropierea Guvernului şi că era păzită de către cei de la Serviciul de Protecţie şi Pază.

„Am dedus că acea clădire e a SGG. Fiind o clădire a SGG şi tot ce ţine de Guvern, paza e asigurată de SPP. Acolo am intrat, s-au luat decizii. La ora 4 dimineaţa am plecat acasă. Doamna prefect al municipiului, în permanenţă, de la ora 16:00, până la 4 dimineaţa, a fost cu mine, conform obligaţiilor pe care le avem, aşa cum rezultă situaţiile”, a mai spus viceprimarul.

„Eu nu am fost în Piaţa Victoriei. Procurorii au întrebat cine a fost organizatorul în scris. I-am spus că domnul Dide şi domnul de la Timişoara au venit în faţa comisiei şi au spus sunt organizatorii. (...) Procurorii vor să vadă cine a instigat lumea şi cine a greşit din partea jandarmilor şi cine a adus lumea în Piaţă. (...) Din punctul meu de vedere, nu s-a greşit din partea că Jandarmeria a greşit. Am avut de-a face cu o dezordine publică provocată, de bătăi de stradă de tip Belfast, care având în vedere acţiunea şi cum s-au desfăşurat, au scăpat din mână pentru că violenţele erau de neimaginat. Jandarmii au procedat atât cât au putut pentru a stabili ordinea de drept pentru acel moment”, a declarat Bădulescu.

Întrebat de unde primea informaţiile cu privire la violenţele din Piaţa Victoriei, acesta a răspuns: „Eu primeam informaţii de la cine primiţi şi dumneavoastră, de la Facebook. (...) Eu nu am avut acces la deciziile de ordin operativ, pentru evacuarea Pieţei, pentru că nu aveam de ce să am acces”.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici