Viceprimarul comunei Joseni a fost ucis

Anchetatorii morţii viceprimarului din comuna Joseni (Harghita) Csala Zsolt au stabilit, sâmbătă, că acesta a fost ucis, astfel că poliţiştii şi procurorii îi caută pe autorii crimei, având un cerc de suspecţi şi audiind mai multe persoane în acest caz.

210 afișări
Imaginea articolului Viceprimarul comunei Joseni a fost ucis

Viceprimarul comunei Joseni a fost ucis (Imagine: Diana Iurkiewicz/Arhiva Mediafax Foto)

Din primele cercetări făcute de echipa operativă complexă din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Harghita, împreună cu medicul legist, sub coordonarea procurorului de caz desemnat de conducerea Parchetului Tribunalului Harghita, a reieşit că viceprimarul a fost împuşcat, ipoteza sinuciderii fiind eliminată.

"Vorbim în acest caz despre omor şi desfăşurăm activităţi de cercetare, de investigaţie, şi desigur de identificare a autorilor. Există un cerc de suspecţi care, în momentul de faţă se află în verificări. Am audiat deja mai multe persoane, altele urmează să fie audiate", a declarat, sâmbătă, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.

Potrivit sursei citate, examenul medico-legal şi expertiza balistică, ambele urmând să fie făcute în perioada imediat următoare, vor aduce "lămuriri" cu privire la cauzele care au dus la decesul viceprimarului Csala Zsolt.

"Concluziile medicului legist şi rezultatele analizelor ştiinţifice de laborator vor aduce lămuriri preţioase cu privire la cauza decesului, leziunile suferite de victimă, tipul şi calibrul armei sau armelor folosite de autorii omorului", a mai spus Gheorghe Filip, adăugând că anchetatorii nu vor face publice mai multe amănunte legate de acest caz, pentru a nu periclita desfăşurarea anchetei.

La ora transmiterii acestei ştiri, mai multe echipe formate din poliţişti şi jandarmi caută mijloace de probă în pădurile din împrejurimile vilei lui Csala Zsolt din satul Borzont, întrucât, potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor, persoana care a anunţat incidentul la 112, ar fi declarat că într-o primă fază focurile de armă trase asupra victimei ar fi venit din direcţia pădurii şi abia apoi s-au executat focuri din apropierea vilei de vacanţă a acestuia.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita a spus că tuburile a trei cartuşe au fost găsite de anchetatori la o distanţă de 1,5 metri de cadavrul viceprimarului.

Viceprimarul comunei harghitene Joseni, Csala Zsolt, a fost găsit, vineri seară, împuşcat mortal în casa sa de vacanţă din satul Borzont.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, Gheorghe Filip, declara că dispeceratul instituţiei a fost sesizat telefonic, prin Serviciul unic de urgenţă 112, că un bărbat a fost găsit împuşcat mortal într-o clădire din comuna Joseni.

Primarul comunei Joseni, Gyorgy Istvan, declara, în noaptea de vineri spre sâmbătă, că Csala Zsolt a fost "măcelărit", fiind împuşcat cu trei focuri de armă.

"A fost pur şi simplu măcelărit, a fost împuşcat de trei ori. În abdomen şi la picior", spunea Gyorgy Istvan, adăugând că viceprimarul a fost "un om de treabă" alături de care a lucrat timp de 11 ani.

El preciza că nu ştie cine ar fi putut să facă un asemenea gest.

Viceprimarul Csala Zsolt avea 42 de ani, era căsătorit şi avea doi copii minori.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici