Viceprimarul din Dobroeşti, reţinut alături de funcţionarul pus să ceară mită - VIDEO

Viceprimarul din comuna ilfoveană a fost reţinut pentru 24 de ore, după ce în cursul cercetărilor de joi noapte a rezulatat că el a fost cel care l-ar fi instigat pe funcţionarul primăriei să pretindă mită de la o localnică, edilul fiind acuzat şi de ultraj, informează surse judiciare.

235 afișări
Imaginea articolului Viceprimarul din Dobroeşti, reţinut alături de funcţionarul pus să ceară mită - VIDEO

Viceprimarul din Dobroeşti, reţinut alături de funcţionarul pus să ceară mită

Viceprimarul a fost cel care l-ar fi instigat pe funcţionarul - prins joi după-amiază în flagrant delict de anchetatori pretinzând mită - să întocmeau unei localnice acte pentru consum ilicit de apă, susţin sursele citate.

Funcţionarul primăriei trebuia să primească 10.000 de lei de la localnică în schimbul distrugerii actelor referitoare la consumul ilicit de apă.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că atât primarul, cât şi viceprimarul din comuna ilfoveană Dobroeşti au intervenit violent atunci când au aflat că un procuror de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, însoţit de mai mulţi ofiţeri, se află în primărie, unde urmau să organizeze flagrantul delict pentru a-l prinde în fapt pe fucnţionar.

După ce l-au prins pe funcţionar, primarul şi viceprimarul comunei Dobroeşti, deranjaţi de acţiunea procurorului şi a ofiţerilor care-l însoţeau, i-au închis pe în camera unde avusese loc flagrantul delict.

La scurt timp, unul dintre cei doi edili, la insistenţele achetatorilor, a descuiat uşa camerei de consiliu din Primărie, iar în momentul în care anchetatorii ieşeau din sediul instituţiei cu funcţionarul care a primit mită s-a creat "o mică busculadă".

Astfel, edilii au fost luaţi, alături de funcţionar, şi duşi la audieri la Parchetul Tribunalului Bucureşti.

În urma audierilor, procurorii şi-au explicat de ce viceprimarul a fost agresiv.

Video Stirileprotv.ro

Funcţionarul a recunoscut că o parte din banii pe care urma să-i primească trebuia să ajungă la viceprimar.

Funcţionarul şi viceprimarul au fost reţinuţi, în baza unei ordonanţe pentru 24 de ore, urmând a fi duşi şi audiaţi de un judecător, Parchetul propunând arestarea lor.

Funţionarul este acuzat de luare de mită şi distrugere de documente, iar viceprimarul de instigare la luare de mită, ultraj, lipsire de libertate şi favorirzarea infractorului.

Sursele citate spun că, după ce a primit cei zece mii de lei, funcţionarul a distrus documente ale Primăriei ce făceau obiectul mitei. Femeia căreia i se ceruse mită dorea ca funcţionarul să distrugă un document care viza consumul ilicit de apă, suma pe care trebuia să o dea drept mită, zece mii de lei, fiind mai mare decât suma pe care ar fi avut-o de plătit pentru apa consumată în mod ilegal.

Primarul comunei Dobroeşti este şi el cercetat pentru ultraj, lipsire de libertate şi favorirzare infractorului, până în prezent anchetatorii neputând stabili dacă acesta ştia despre aranjamentele celorlalţi doi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici