Viceprimarul din Ploieşti, trimis în judecată pentru complicitate la cumpărare de influenţă

Viceprimarul din Ploieşti, Raul Petrescu, a fost trimis în judecată pentru complicitate la cumpărare de influenţă, după ce a rugat un inspector de asigurări, acuzat şi el în dosar, să intervină pe lângă funcţionarii de la Permise pentru ca o persoană să fie reprogramată mai repede la examenul auto.

224 afișări
Imaginea articolului Viceprimarul din Ploieşti, trimis în judecată pentru complicitate la cumpărare de influenţă

Viceprimarul din Ploieşti, trimis în judecată pentru complicitate la cumpărare de influenţă (Imagine: Mediafax Foto/Catalina Filip)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Prahova îl acuză pe Raul Alexandru Petrescu, viceprimarul municipiului Ploieşti, de complicitate la cumpărare de influenţă, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX, marţi, de DNA.

În acelaşi dosar au fost trimişi în judecată inspectorul de asigurări Alexandru Adrian Oprea, pentru trafic de influenţă, Lucian Bogdan, pentru cumpărare de influenţă, şi agentul de pază Nicolae Neacşu, pentru complicitate la cumpărare de influenţă.

Potrivit rechizitoriului, în perioada 22 martie 2013 - 8 aprilie 2013, Adrian Alexandru Oprea, prin intermediul lui Nicolae Neacşu şi al viceprimarului Raul Alexandru Petrescu, a primit de la Lucian Bogdan 200 de euro, lăsând să se creadă că are influenţă asupra funcţionarilor din cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Prahova şi poate interveni pe lângă aceştia pentru "a-i determina să-l reprogrameze pe inculpatul Bogdan Lucian pentru susţinerea probelor de examen în vederea obţinerii permisului de conducere într-un timp cât mai scurt şi fără respectarea procedurilor legale incidente".

În actul de sesizare al instanţei se mai arată că Lucian Bogdan fusese respins la proba practică a examenului auto şi dorea reexaminarea într-un termen mai scurt, deoarece avea un contract de muncă în străinătate.

"Inculpatul Bogdan Lucian a beneficiat de sprijinul inculpatului Neacşu Nicolae, care i-a solicitat inculpatului Petrescu Raul Alexandru să intervină pe lângă Oprea Adrian Alexandru (...). La rândul său, Petrescu Raul Alexandru a făcut demersuri pe lângă Oprea Adrian Alexandru să intervină la funcţionarii publici pentru programarea lui Bogdan Lucian într-un termen cât mai scurt", se mai arată în comunicatul DNA.

Dosarul va fi judecat de Tribunalul Prahova.

BACALAUREAT 2013: Tot ceea ce trebuie să ştii despre examenul din acest an

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici