Viceprimarul PCM al municipiului Sfântu Gheorghe a fost demis de primar

Viceprimarul municipiului Sfântu Gheorghe Balint Jozsef (PCM) a fost demis, miercuri seară, proiectul de hotărâre iniţiat în acest sens de către primarul UDMR, Antal Arpad, fiind votat de către consilierii locali ai UDMR, PNL şi PSD.

46 afișări
Imaginea articolului Viceprimarul PCM al municipiului Sfântu Gheorghe a fost demis de primar

Viceprimarul PCM al municipiului Sfântu Gheorghe a fost demis de primar (Imagine: Vargasy Levente/Mediafax Foto)

La începutul dezbaterii proiectului de hotărâre privind demiterea viceprimarului Balint Jozsef, consilierii locali ai PCM au ridicat câte o foaie albă cu inscripţia "În această instituţie Antal Arpad, primar UDMR, vrea să schimbe din funcţie un viceprimar maghiar".

Primarul Antal Arpad, iniţiatorul proiectului, a afirmat, la dezbaterea proiectului, că relaţia dintre el şi grupul PCM din cadrul Consiliului Local Municipal s-a înrăutăţit în ultimele luni pentru că aleşii acestui proiect îi obstrucţionează proiectele.

Totodată, el a subliniat că la începutul mandatului credea că poate să aibă o relaţie constructivă cu consilierii PCM şi că se va crea un precedent în Sfântu Gheorghe în ceea ce priveşte solidaritatea maghiară, dar între timp PCM a întors spatele celor care au dorit să colaboreze şi care l-au sprijinit, cum ar fi episcopul Laszlo Tokes şi CNMT.

În replică, preşedintele grupului consilierilor PCM, Kovaci Istvan, a spus că în cadrul Consiliului Local Sfântu Gheorghe nu s-a semnat o coaliţie între UDMR şi PCM, ci doar s-a discutat despre o colaborare şi un sprijin pentru proiectele pozitive, însă, între timp, activitatea primarului a luat un curs cu care PCM nu este de acord.

În momentul în care s-a trecut la vot, consilierii PCM au părăsit sala de şedinţă în semn de protest, iar proiectul de hotărâre a primit 11 voturi favorabile şi unul "împotrivă".

După vot, consilierii PCM s-au întors pentru că pe ordinea de zi se mai aflau şi alte proiecte de hotărâri, ridicând alte coli, de culoare neagră, cu inscripţia "În această instituţie, UDMR a demis un conducător maghiar cu sprijinul românilor".

Consiliul Local Sfântu Gheorghe este compus din opt consilieri UDMR, nouă ai PCM, doi liberali, câte unul de la PSD şi PDL.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici