Victor Negrescu, europarlamentar PSD, despre invitaţia adresată Prinţului Charles de a deveni „Prinţ de Transilvania”: Un ”element de PR” care s-a transformat ”într-un eşec total”

Europarlamentarul Victor Negrescu a declarat, joi, că invitaţia adresată Prinţului Charles al Marii Britanii de a deveni ”Prinţ de Transilvania” este un ”element de PR” care s-a transformat ”într-un eşec total” şi aduce deservicii municipiului Alba Iulia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

892 afișări
Imaginea articolului Victor Negrescu, europarlamentar PSD, despre invitaţia adresată Prinţului Charles de a deveni „Prinţ de Transilvania”: Un ”element de PR” care s-a transformat ”într-un eşec total”

Victor Negrescu, europarlamentar PSD, despre invitaţia adresată Prinţului Charles de a deveni „Prinţ de Transilvania”: Un ”element de PR” care s-a transformat ”într-un eşec total” (Imagine: ANDREEA ALEXANDRU/ MEDIAFAX FOTO)

Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că este dezamăgit de faptul că în preajma Centenarului, Primăria Alba Iulia adoptă un ton umoristic în ceea ce priveşte aducerea Prinţului Charles în judeţul Alba.

”Eu am înţeles din comunicatul în care Primăria Alba Iulia explică acest demers că a fost vorba de un ton umoristic. Sincer, sunt puţin dezamăgit că mai ales în perioada aceasta şi în preajma Centenarului adoptăm un ton umoristic referitor la un element atât de important, cum este imaginea Transilvaniei şi a municipiului Alba Iulia. Dacă obiectivul era să-l aducem pe Prinţul Charles în judeţul Alba, puteam să găsim o invitaţie formală, oficială. Din păcate cred că ceea ce s-a făcut cu această invitaţie nu îl va aduce pe Prinţul Charles în Alba Iulia”, a spus, joi, Victor Negrescu, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul PSD din Alba Iulia.

Europarlamentarul Victor Negrescu este de părere că Primăria Alba Iulia ar trebui să-şi ”recunoască greşeala”, precizând că i-ar plăcea să se ofere ”titluri care pot fi acordate legal”.

”Acest om care într-adevăr a promovat foarte mult Transilvania, e adevărat, nu are investiţii speciale, inedite în Alba, astfel încât noi să-i oferim acest statut, dar din păcate un element de PR s-a transformat într-un eşec total care aduce mari deservicii la ceea ce a încercat municipalitatea să construiască ca imagine pentru municipiul Alba Iulia. Trebuie să recunoască greşeala şi să mergem mai departe şi cred sincer că avem în Alba Iulia şi în judeţ oameni care pot reprezenta şi pot deveni ambasadorii Transilvaniei foarte bine şi ar trebui să ne gândim un pic şi la aceştia (…) Dacă identificăm aceşti ambasadori ai noştri aceştia pot deveni elemente care să devină emblema judeţului şi a municipiului pe viitor şi mi-ar plăcea să vorbim despre aceştia şi să oferim titluri care pot fi acordate legal, nu să ne jucăm cu simple cuvinte”, a spus Victor Negrescu.

Europarlamentarul PSD a adăugat că astfel de invitaţii aduc deservicii, iar ”primarul nu e rege”, făcând referire la primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, care a trimis invitaţia Prinţului Charles.

Primăria Alba Iulia, capitala istorică a Transilvaniei, a lansat o invitaţie inedită Prinţului Charles de Wales al Marii Britanii de a vizita oraşul şi de a primi titlul onorific de „Prince of Transylvania”.

Primăria a transmis într-un comunicat de presă că ”iniţiativa este marcată de o campanie neconvenţională destinată convingerii Alteţei Sale Regale de a da curs invitaţiei”.

”Scrisoarea deschisă adresată Prinţului Charles de Wales de către Primăria Alba Iulia spune pe un ton asumat amuzant următoarele: <<Alteţa voastră, ştim cât de mult iubiţi Transilvania. A devenit pentru dumneavoastră a doua casă şi aţi devenit cel mai important ambasador al acestei regiuni. Mai mult decât atât, adesea aţi menţionat că aveţi rădăcini în Transilvania şi că linia genealogică vă leagă de Vlad Ţepeş, prinţul născut în această regiune. De vreme ce iubiţi Transilvania atât de mult, ne gândeam: cum ar fi dacă în loc de „Prinţul de Wales” aţi fi cunoscut de acum încolo ca „Prinţ de Wales ŞI Transilvania”? Trebuie să recunoaşteţi că „Charles, Prinţ de Wales ŞI Transilvania” sună bine, plus că e un excelent mod de a începe o conversaţie>>. Evident că un oraş românesc nu poate acorda titluri regale; scrisoarea deschisă fiind concepută într-o manieră degajată încât să fie evidentă nota umoristică, dar subliniind în acelaşi timp că oferta de a vizita oraşul e serioasă”, se arată în comunicatul de presă trimis de Primăria Alba Iulia.

Ziarele britanice au scris că Prinţului Charles i s-a oferit acest titlu, iar Alteţa Sa deţine două case vechi de 400 de ani în Transilvania şi este fermecat de această zonă.

”El a aşteptat să fie rege o lungă perioadă de timp, dar acum Prinţului Charles i s-a oferit un alt titlu – Prinţ al Transilvaniei. Invitaţia a venit de la un primar român şi este un titlu onorific datorită ataşamentului său faţă de această zonă. Charles deţine două case de vacanţă vechi de 400 de ani în zonă şi se spune că este „vrăjit“ de mediul rural din Transilvania”, a notat presa engleză.

Prinţul Charles a vizitat România la sfâşitul lunii martie, preşedintele Klaus Iohannis decorându-l cu Ordinul Naţional „Steaua României” în grad de Mare Cruce, „în semn de preţuire pentru activitatea Prinţului de Wales în România şi pentru promovarea imaginii acesteia în lume”.

Prinţul Charles a vizitat în repetate rânduri România şi a promovat zona Transilvaniei, fiind considerat unul dintre cei mai buni ambasadori ai acestui ţinut.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici