Victor Zota, demis de la conducerea ANT din cauza acreditării pentru clinica Sabyc

Victor Zota a fost demis de la conducerea Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT), întrucât, în cazul clinicii Sabyc, a încălcat legislaţia potrivit căreia acreditarea poate fi făcută prin ordin de ministru.

413 afișări
Imaginea articolului Victor Zota, demis de la conducerea ANT din cauza acreditării pentru clinica Sabyc

Victor Zota, demis de la conducerea ANT din cauza acreditării pentru clinica Sabyc (Imagine: Răzvan Chiriţă/Mediafax Foto)

Aurel Nechita, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că în cazul acreditării clinicii Sabyc nu există un ordin de ministru.

În toate celelalte cazuri de acreditare a centrelor de transplant există un ordin de ministru, dar la clinica Sabyc, nu, a subliniat Aurel Nechita.

Secretarul de stat a adăugat că decizia demiterii lui Zota a fost luată în urma verificărilor privind modul în care a fost acreditată clinica Sabyc, implicată în ancheta privind traficul de ovule.

În locul lui Victor Zota, la conducerea ANT a fost numit Toma Velio.

Ministrul Sănătăţii, Ion Bazac, preciza în 23 iulie, că va verifica motivele pentru care ANT a autorizat atât de târziu clinica, existând până în prezent doar câteva declaraţii în acest sens ale celor de la Agenţie.

"Nu ne îndoim de autorizaţia dată de ANT centrului, dar am vrea să ştim de ce acest document a fost eliberat atât de târziu", spunea Bazac.

Zota: Am spus că Sabyc poate funcţiona, pentru elaborarea ordinului de ministru e nevoie de 7-8 luni

Fostul director al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota, a spus, marţi, pentru MEDIAFAX, că instituţia pe care a condus-o şi Inspecţia Sanitară de Stat au arătat că centrul Sabyc poate funcţiona şi că pentru elaborarea unui ordin de ministru pentru acreditare este nevoie de şapte-opt luni.

Victor Zota a adăugat că personalul care a fost declarat de reprezentanţii clinicii "nu avea nicio legătură" cu medicii care activau de fapt, în clinică.

Fostul preşedinte al Agenţiei Naţionale de Transplant (ANT), aflat în concediu, a declarat că nu vrea să comenteze acest incident, dar a precizat că nu va lăsa să-i fie "terfelit" numele "după 12 ani de carieră".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici