Videanu: Ionuţ Bazac este victima unei decizii politice

Ministrul interimar al Sănătăţii, Adriean Videanu, a declarat, vineri, la preluarea mandatului că regretă plecarea lui Ion Bazac din Guvern, apreciind că acesta este victima unei decizii politice şi a promis că va continua toate acţiunile începute de acesta.

35 afișări
Imaginea articolului Videanu: Ionuţ Bazac este victima unei decizii politice

Ionuţ Bazac şi Adriean Videanu (Montaj foto)

"Îţi mulţumesc, Ionuţ. Îmi exprim profundul regret că Ionuţ Bazac a trebuit să plece din cauza conjuncturii din Guvern. Am discutat acest lucru şi cu primul ministru. Îmi pare rău că el este victima unei decizii politice, am spus de mai multe ori: am sacrificat o ţară pentru un om. Ştiu că voi avea două luni foarte grele, voi continua ceea ce a început Ion Bazac, voi ţine legătura cu el", a susţinut Adriean Videanu.

Acesta a spus că primul ordin pe care îl va semna va fi unul de delegare a competenţelor pentru continuarea activităţii în instituţie. "Nu voi delega decât ceea ce prin lege nu am calitatea să o fac", a precizat Videanu.

Ministrul interimar al Sănătăţii a arătat că actualul Guvern doreşte ca în acest week-end să asigure toate numirile pe posturile rămase văcante prin plecarea reprezentanţilor PSD.

"Preocuparea noastră este să ocupăm toate posturile şi mă refer aici la cel al preşedintelui Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate", a mai spus Videanu.

Acesta a arătat că o altă prioritate a mandatului său este organizarea şi desfăşurarea concursului de rezidenţiat din noiembrie, mai ales că în ultima perioadă studenţii au exprimat câteva nemulţumiri şi temeri legate de acest concurs.

Întrebat câţi secretari de stat va avea ministerul Sănătăţii, Videanu a răspuns că nu poate spune încă despre câte persoane va fi vorba, dar că în prezent se bazează pe Cristian Irimie (secretar de stat PDL) şi pe secretarul general al Ministerului, George Pavelescu.

Videanu a spus că îi creditează pe toţi directorii rămaşi în minister cu încredere şi că, de aceea, nu gândeşte o schimbare a acestora.

"Nutresc speranţa că activitatea din minister va continua aşa cum a fost gândită de ministrul Ion Bazac mai ales că în cadrul Guvernului toate proiectele prezentate de fostul ministru au fost asumate de către noi", a declarat Videanu.

Pe de altă parte, el a adăugat că speră să fie găsite soluţii pentru depăşirea acestei perioade de criză.

Răspunzând întrebărilor legate de campania de vaccinare împotriva gripei AH1N1 şi cea privind HPV, Videanu a spus că în cazul primeia, potrivit programului, în 21 noiembrie ar putea fi gata vaccinul astfel ca la 1 decembrie să poată începe campania de imunizare.

În legătură cu vaccinarea HPV, ministrul Videanu a spus că nu poate da un răspuns.

Adriean Videanu s-a prezentat, vineri, la Ministerul Sănătăţii, pentru a prelua gestiunea ministerului Sănătăţii unde a fost numit interimar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici