Videanu: Primăria Capitalei nu interzice nimănui dreptul de a protesta în Bucureşti

Primarul Capitalei, Adriean Videanu, a declarat, miercuri, că municipalitatea nu interzice nimănui dreptul de protesta în Bucureşti, însă legea îl obligă ca mitingul feroviarilor să se desfăşoare în siguranţă.

14 afișări
Imaginea articolului Videanu: Primăria Capitalei nu interzice nimănui dreptul de a protesta în Bucureşti

Videanu: Primăria Capitalei nu interzice nimănui dreptul de a protesta în Bucureşti (Imagine:Mediafax Foto)

Feroviarii aşteaptă, joi, răspuns de la Primăria Capitalei privind autorizarea mitingului din 26 martie, în urma întâlnirii de miercuri cu reprezentanţii autorităţilor locale nefiind luată nicio decizie.

Preşedintele Federaţiei Mişcare Comercială, Gheorghe Popa, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că reprezentanţii Primăriei Capitalei au spus că pot autoriza mitingurile din faţa Ministerului Transporturilor şi Guvernului, însă nu sunt de acord cu marşul între cele două instituţii, deoarece are loc în preajma summitului NATO de la Bucureşti.

Întrebat despre protest, primarul general a afirmat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în situaţia de faţă, în care Capitala se pregăteşte pentru summitul NATO, poate fi autorizat "un miting fără marş", însă pentru o manifestare în mişcare nu pot fi asigurate măsurile necesare securităţii.

În acest sens, Videanu va comunica joi decizia autorităţilor municipale în privinţa organizării mitingului ceferiştilor.

Totodată, el a susţinut că Poliţia şi Jandarmeria nu pot asigura măsurile necesare pentru ca demersul ceferiştilor să se desfăşoare în condiţii de securitate.

Feroviarii au avertizat că, dacă mitingul nu le va fi aprobat sindicaliştilor în condiţiile cerute de ei, vor declanşa greva generală pe termen limitat, între 24 şi 28 martie.

Ei au cerut, săptămâna trecută, Primăriei Capitalei aprobare pentru organizarea unui miting în 26 martie, anunţând că, dacă nu va fi aprobat, intenţionează să declanşeze grevă generală între 24 şi 28 martie.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici