VIDEO FOTO Fetiţa FENOMEN: Katia Cărbune, pianista de doar 10 ani din Cluj, care a compus o piesă pe care a înscris-o la Uniunea Compozitorilor

O fată de 10 ani din Cluj-Napoca, elevă în clasa a V-a, a compus, începând din toamna anului trecut, patru piese muzicale în limba engleză, pe care le cântă la pian, prima fiind înregistrată, deja, la Uniunea Compozitorilor din România, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2979 afișări
Imaginea articolului VIDEO FOTO Fetiţa FENOMEN: Katia Cărbune, pianista de doar 10 ani din Cluj, care a compus o piesă pe care a înscris-o la Uniunea Compozitorilor

Fetiţa FENOMEN: Katia Cărbune, pianista de doar 10 ani, care a compus o piesă pe care a înscris-o la Uniunea Compozitorilor

Katia Cărbune ia lecţii de pian de doi ani şi a compus primul cântec anul trecut, în toamnă, în timp ce părinţii ei erau la cumpărături. Piesa a fost înregistrată la Uniunea Compozitorilor.

„Am început să cânt, prima oară, la o serbare de Crăciun, când aveam trei ani şi jumătate, şi am cântat Petit Papa Noel pe care l-am învăţat de la bunica mea, şi de atunci tot cânt. Cânt acasă, la pian, dar şi cu voce, aproape tot timpul. Toamna trecută, eram singură acasă, părinţii fiind la cumpărături, mă plictiseam groaznic şi m-am pus la pian. Am compus pe loc o piesă, muzica şi versurile în limba engleză, <<My heart is breathing you>>. Când scriu piese, gândesc în engleză, îmi e mai uşor. Când vorbesc în engleză, gândesc în engleză, când vorbesc în română, gândesc în română. În româneşte nu compun, pentru că nu îmi ies versurile natural”, a povestit Katia corespondentului MEDIAFAX.

Prima piesă a fost, deja, înregistrată la Uniunea Compozitorilor, iar fata a mai compus alte trei piese, dintre care una pentru Crăciun, toate în limba engleză.

 

„Versurile şi muzica îmi vin pur şi simplu, fără să mă concentrez. Când mă concentrez şi fac pe bucăţi, nu prea îmi iese, numai dacă fac toată piesa odată. Muzica este cel mai mare hobby al meu, îmi place cel mai mult să cânt, să cânt la pian, să compun, tot ce are legătură cu muzica. Dacă voi reuşi să compun mai multe piese, poate voi scoate şi un album. Când o fiu mare vreau să devin actriţă în propriul meu musicall, la Londra. Eu voi scrie musicall-ul şi tot eu voi interpreta rolul principal”, a spus fata.

 

 

În cariera ei muzicală de până acum, Katia Cărbune a câştigat de două ori premiul al III – lea la un concurs muzical organizat la Transylvania College, şcoala din Cluj-Napoca pe care o urmează, după care şi-a adjudecat locul întâi. Ulterior, s-a clasat tot pe primul loc la faza naţională a competiţiei care se numeşte „Scholl Idol”.

Pe lângă hobby-ul ei care este muzica, Katia este şi o elevă silitoare, având doar note de 10, iar anul trecut a obţinut titlul de „Student of the year” al şcolii, titlu care se acordă elevilor din ciclul primar.

De asemenea, în acest an a obţinut o menţiune la faza judeţeană a olimpiadei de limba şi literatura română.

„Îmi plac toate materiile la fel de mult, învăţ la linia românească, nu la cea de engleză a şcolii”, a mai spus fata.

Prinsă cu muzica şi şcoala, Katia îşi face timp şi de joacă, în special alături de căţeluşa sa, Kia, un bichon alb.

Recent, Katia Cărbune a participat la concursul televizat de muzică Next Star şi a fost trimisă direct în finală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici