O clasă de liceu din Constanţa a fost închisă din cauza igrasiei, iar directorul a fost amendat

Directorul unui liceu din municipiul Constanţa a fost amendat cu o mie de lei, de reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică, după ce, în urma unui control, s-a constatat că 26 de elevi învăţau într-o clasă plină de igrasie, cu infiltraţii în pereţi şi probleme la parchet, sala fiind închisă.

148 afișări
Imaginea articolului O clasă de liceu din Constanţa a fost închisă din cauza igrasiei, iar directorul a fost amendat

O clasă de liceu din Constanţa a fost închisă din cauza igrasiei, iar directorul a fost amendat

Cazul de la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii din Constanţa, unde elevii învaţă într-o clasă plină de igrasie a intrat şi în atenţia reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean, care au verificat sălile de clasă, cabinetele şi laboratoare din cele trei corpuri de clădire ale instituţiei.

În urma verificărilor, s-a constatat că, din lipsa spaţiului în clădirea principală, elevii din cinci clase îşi desfăşoară activitatea într-un alt corp de clădire, a cărui construcţie nu este finalizată, lucrările de reabilitare totală fiind sistate încă din anul 2010.

De asemenea, la etajul al doilea al clădirii, îşi desfăşurau activitatea 26 de elevi, din clasa a XI-a, într-o sală în care sunt infiltraţii, zugrăveala este deteriorată şi mobilierul este degradat.

„În această situaţie, Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa a recomandat conducerii unităţii de învăţământ dezafectarea sălii de clasă şi identificarea unui alt spaţiu corespunzător normelor igienico-sanitare pentru optima derulare a cursurilor clasei a XI-a. De asemenea, se impune realizarea unei igienizări generale a tuturor spaţiilor de învăţământ şi responsabilizarea întregului personal şi a elevilor pentru menţinerea în condiţii adecvate a acestora”, au precizat reprezentanţii ISJ Constanţa.

O echipă de control a Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa s-a deplasat, vineri, la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii, constatând deficienţele multiple, motiv pentru care s-a dispus ca sala în care învăţau cei 26 de elevi de clasa a XI-a să fie închisă până la remedierea acestora. Totodată, directorul unităţii de învăţământ a fost amendat cu o mie de lei pentru nerespectarea condiţiilor igienico-sanitare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici