VIDEO Imagini spectaculoase din Ţinutul Buzăului. Zona ar putea primi un impuls turistic major dacă va fi declarată geoparc global de UNESCO

  • Ţinutul Buzăului ar putea fi declarat de UNESCO geoparc global, ceea ce înseamnă investiţii şi expunere internaţională.
  • Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a postat pe Facebook un videoclip cu imagini spectaculoase din Ţinutul Buzăului.
  • Marcel Ciolacu este şi deputat de Buzău: „Avem obligaţia să conservăm acest loc, să-l păstrăm pentru generaţiile viitoare”.
1266 afișări
Imaginea articolului VIDEO Imagini spectaculoase din Ţinutul Buzăului. Zona ar putea primi un impuls turistic major dacă va fi declarată geoparc global de UNESCO

Sursa imagini: Facebook Marcel Ciolacu

„Ţinutul Buzăului” ar putea fi declarat geoparc global, în acest an, de UNESCO.

Acest lucru va însemna mai mulţi turişti, mai multe investiţii şi mai multă expunere internaţională.

Proiectul este finanţat în proporţie de 70% de Consiliul Judeţean (70 de mii de euro/ an timp de 7 ani), şi 30% de Asociaţia „Ţinutul Buzăului”.

Fondurile primite de la Consiliu sunt folosite pentru lucrările de dezvoltare a infrastructurii turistice, proiecte educaţionale, sociale, de promovare a teritoriului, precum şi pentru o parte a costurilor de management.

De asemenea, Universitatea Bucureşti contribuie prin expertiza ştiinţifică.

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a prezentat, duminică, pe pagina sa de Facebook, imagini spectaculoase din „Ţinutul Buzăului”, care cuprinde vulcanii noroioşi, peşterile de sare, urmele vulcanilor preistorici, aşezările de la Bozioru şi, nu în ultimul rând, chihlimbarul roşu de la Colţi

„Aici e moştenirea noastră pentru cei ce vor veni. Avem obligaţia să conservăm acest loc, să-l păstrăm pentru generaţiile viitoare”, spune Ciolacu. El promite că acest geoparc se va realiza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici