VIDEO Explozie urmată de incendiu la Combinatul Chimic Azomureş. O persoană a fost accidentată. O echipă a IGSU merge la Târgu Mureş

  • Focul a pornit de la o explozie declanşată marţi noapte.
  • Incidentul a avut loc staţia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureş.
  • Victima a suferit o fractură de membru superior.
4169 afișări
Imaginea articolului VIDEO Explozie urmată de incendiu la Combinatul Chimic Azomureş. O persoană a fost accidentată. O echipă a IGSU merge la Târgu Mureş

Incendiu la Combinatul Chimic Azomureş. O persoană a suferit arsuri

UPDATE. Ministrul Mediului, Tánczos Barna, cere control comun GNM (Garda Naţională de Mediu), IGSU (Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă) şi ISCIR (Inspecţia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub presiune si Instalaţiilor de Ridicat) după explozia de la Azomureş.

„În acest moment, cel mai important este să fim siguri că nu există consecinţe asupra calităţii aerului şi sănătăţii populaţiei, în urma acestui incident. Însă este foarte important să aflăm şi de ce s-a întâmplat. Am propus colegilor din Guvern să realizăm un control comun al autorităţilor statului - GNM, IGSU şi ISCIR - la toate instalaţiile guvernate de Directiva SEVESO privind riscurile de accidente majore ale anumitor activităţi industriale. Constatăm că am avut trei incidente majore în doar câteva zile şi trebuie să aflăm rapid dacă este doar o coincidenţă, sau mai sunt şi alte instalaţii în ţară care prezintă astfel de riscuri”, spune ministrul Mediului.

UPDATE. O echipă de experţi din cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), condusă de adjunctul inspectorului general, pleacă, miercuri, la Târgu Mureş, după explozia de la Combinatul chimic Azomureş. Potrivit IGSU, echipa condusă de adjunctul inspectorului general va evalua toate aspectele legate de prevenirea unor astfel de situaţii de urgenţă.

Ştire iniţială. O explozie urmată de incendiu s-a produs marţi noaptea la staţia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureş, un bărbat de aproximativ 50 de ani suferind o fractură de membru superior.

În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populaţiei din zona limitrofă a operatorului.

Potrivit ISU Mureş, explozia s-a produs în jurul orei 01.00. Pompierii militari de la ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul operatorului economic au intervenit şi au stins focul.

„În jurul 01:00, explozie urmată de incendiu la staţia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomures. Intervin pompierii militari din cadrul ISU Mureş şi Serviciul Privat Pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul operatorului economic. Incendiul este localizat, fără pericol de extindere şi se intervine pentru lichidare. În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populatiei din zona limitrofa a operatorului. Nu există nici un pericol pentru populatie sau personalul operatorului. A fost o victimă de sex masculin, de aproximativ 50 de ani, cu o fractură de membru superior”, a comunicat ISU Mureş. 

Incendiul a fost localizat, fără pericol de extindere, şi s-a intervenit pentru lichidare. ISU Mureş a precizat că nu există niciun pericol pentru populaţie sau personalul operatorului, fiind activată grupa operativă pentru gestionarea evenimentului.

Cauza exploziei de la Combinatul Chimic Azomureş

Cauza evenimentului a fost identificată de operatorii instalaţiei. Potrivit reprezentanţilor Combinatului Chimic Azomureş, incidentul a fost provocat de fisurarea unei conducte prin care se transportă gaz de sinteză la presiune foarte mare.

„Au fost prezentate primele informaţii ale cauzei incidentului tehnic, fiind vorba de fisurarea unei conducte prin care se transportă gaz de sinteză la presiune foarte mare. Operatorii instalaţiei au aplicat procedurile specifice, au izolat din punct de vedere tehnic zona afectată şi au oprit în siguranţă instalaţia Amoniac 3”, au scris cei de la Azomureş, într-un comunicat postat pe Facebook.

Potrivit celor de la Combinatul Chimic, nu se înregistrează emisii de amoniac la nivelul platformei sau în afara ei, astfel că nu există pericol pentru comunitate.

Bărbatul care a fost rănit la mână a primit îngrijirile medicale şi a fost deja externat din Serviciul de Urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici