VIDEO | Prefect Sibiu: Incidentul de la Bâlea, în care două telecabine au fost implicate, eroare umană sau defecţiune tehnică/6 persoane, rănite/Elicopterul SMURD, solicitat; 2 turişti internaţi în spital

Incidentul de duminică în care au fost implicate două telecabine care fac legătura între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă ar fi avut loc fie din cauza unei erori umane, fie din cauza unei defecţiuni tehnice. Şase persoane au fost rănite, a declarat, pentru Mediafax, prefectul judeţului Sibiu, Lucian Radu.

12583 afișări
Imaginea articolului VIDEO | Prefect Sibiu: Incidentul de la Bâlea, în care două telecabine au fost implicate, eroare umană sau defecţiune tehnică/6 persoane, rănite/Elicopterul SMURD, solicitat; 2 turişti internaţi în spital

Elicopterul SMURD, solicitat la Bâlea Lac, unde ambele telecabine ar fi fost implicate în accident. Mai multe persoane, rănite după ce telecabinele au intrat cu viteză în staţii

Lucian Radu pune că autorităţile competente vor stabili de ce telecabinele nu au frânat şi au lovit staţiile de destinaţie.

"Practic, telecabinele nu au frânat. Ele funcţionează în tandem, în timp ce una urcă, alta coboară, şi nu au frânat deloc. S-a spus că a fost o eroare la pupitrul de comandă. Până nu se fac cercetări, nu putem şti cauza. Poate fi defecţiune tehnică sau eroare umană. Au fost şase persoane rănite. Patru au fost rănite jos, la Bâlea Cascadă, între răniţi fiind şi un copil, şi două persoane au fost rănite la Bâlea Lac. Toţi au fost preluaţi în siguranţă şi transportaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu", a declarat prefectul judeţului Sibiu, care a coordonat acţiunea de salvare, în calitate de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

Potrivit acestuia, reprezentanţii ISCIR au fost solicitaţi pentru a cerceta cauzele producerii accidentului.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Ramona Nistor, a declarat că toate cele şase victime au fost transportate la spital, în Sibiu, una dintre victime, care prezenta dureri la membre, fiind coborâtă de la Bâlea Lac cu elicopterul SMURD.

O femeie din Norvegia şi un bărbat din Sibiu au fost singurii pacienţi internaţi în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. Un copil de 4 ani, cu fractură de piramidă nazală, a rămas sub supravegherea medicilor de la Spitalul de Pediatrie.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Decebal Todăriţă, a declarat că la Unitatea de Primiri Urgenţe au fost aduse cinci victime ale accidentului cu telecabinele de la Bâlea, însă doar două au avut nevoie de internare.

"La Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu au ajuns în total cinci pacienţi, toţi conştienţi, dintre care un bărbat şi patru femei. Bărbatul, din Sibiu, a fost diagnosticat cu fractură de rotulă şi va rămâne internat în cadrul Secţiei Clinice Ortopedie. Cele patru femei sunt din Bucureşti, Sibiu, Ungaria şi Norvegia. Pacienta din Norvegia, în vârstă de circa 60 de ani, va rămâne, de asemenea, internată, fiind diagnosticată cu traumatism toraco-lombar şi fracturi costale", a declarat Todăriţă.

Celelalte trei au fost diagnosticate cu traumatisme şi contuzii, neavând nevoie de internare.

Alte 32 de persoane, care se aflau la Bâlea Lac, au fost conduse de către echipele de intervenţie şi transportate la Bâlea Cascadă, în condiţii de siguranţă.

Telecabina este singurul mijloc prin care se poate circula între Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă până când va fi deschis traficul rutier pe Transfăgărăşan.

Purtătorul de cuvânt al ISU Sibiu, Ramona Nistor, a declarat anterior că echipaje SMURD Sibiu, împreună cu ambulanţe SAJ, Salvamont şi Jandarmeria montană actionează pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă mai multor persoane, rănite uşor, în urma unui incident la telcabinele Bâlea Lac şi Bâlea Cascadă. Pentru două persoane rănite uşor la Bâlea Lac a fost solicitat elicopterul SMURD, care să coboare victimele în timp scurt de pe munte.

"A fost solicitat elicopterul pentru a se acorda ajutor medical calificat celor două persoane rănite la Bâlea Lac. Alte echipaje ISU Sibiu cu două microbuze de transport persoane se deplasează pentru a prelua un grup de turişti care se aflau în telecabina de la Balea Lac. Toate persoanele vor fi evaluate medical de către echipajele aflate la faţa locului", a transmis Nistor.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici