VIDEO | S-a încheiat operaţiunea de aducere la cheu a epavei cu oi moarte / Nava a fost adusă la cheu

  • După acest pas, urmează ca oile moarte să fie extrase din epavă şi să fie transportate la un incinerator din Tulcea.
  • Nava Queen Hind s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie 2019, având la bord aproximativ 14.000 de oi.
2689 afișări

Operaţiunea de aducere la cheu a epavei pline cu oi moarte din Portul Midia a început marţi seara. Reprezentanţii societăţii care se ocupă de ranfluare estimează că nava va ajunge la mal în câteva ore.

Marţi au fost făcute ultimele operaţiuni pregătitoare pentru aducerea la cheu a navei Queen Hind, care s-a răsturnat în Portul Midia. Epava a fost asigurată din laterale de două barje mari, iar macaraua Neptun, care a adus nava la verticală, a fost deconectată de epavă.

Piloţii maritimi de la bordul barjei Bigfoot2 au început astfel operaţiunea, iar la ora transmiterii acestei ştiri nava este adusă la cheu.

Reprezentanţii societăţii care se ocupă de ranfluarea navei cu oi au estimat că operaţiunea va dura câteva ore.

Nava Queen Hind, sub pavilion Palau, s-a răsturnat în Portul Midia pe 24 noiembrie 2019, având la bord aproximativ 14.000 de oi. Autorităţile au reuşit să salveze doar 254 de animale. Pentru că nu avea dotarea necesară, Administraţia Porturilor Maritime Constanţa a semnat un contract de aproximativ 4 milioane de euro cu o societate românescă pentru a scoate epava din Portul Midia.

Epava cu oi moarte din Portul Midia a fost adusă la cheu
 
Epava cu oi moarte scufundată în Portul Midia a fost adusă marţi seară la cheu. Firma care se ocupă de operaţiuni a anunţat că de miercuri începe pregătirile pentru extragerea cadavrelor din navă şi transportul acestora la un incinerator din Tulcea.
 
Şase remorchere au adus la cheu, marţi seară, epava cu oi moarte scufundată în Portul Midia. Nava a fost stabilizată din lateral de două barje mari şi a fost adusă în Dana 10 din port.
 
Reprezentanţii societăţii care se ocupă de ranfluarea navei au declarat că miercuri vor începe pregătirile pentru extragerea oilor moarte din corpul navei.
 
Operaţiunile vor fi făcute cu ajutorul unor maşini speciale şi niciun muncitor nu va intra în contact direct cu animalele aflate în putrefacţie.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici