VIDEO Zeci de percheziţii în Suceava, la membrii unui grup de contrabandă cu ţigări. Şapte poliţişti ar fi fost implicaţi

  • Poliţiştii şi procurorii fac joi dimineaţa 28 de percheziţii în Suceava la membrii unei grupări specializate în contrabandă cu ţigări.
  • Aceştia ar fi fost ajutaţi de 7 poliţişti de frontieră, care le furnizau liderilor grupării date privind dispunerea patrulelor.
4758 afișări

Potrivit unui comunicat al DIICOT, poliţiştii şi procurorii fac joi dimineaţa 28 de percheziţii domiciliare pe raza judeţului Suceava, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de contrabandă în formă agravantă şi complicitate la contrabandă.

Conform procurorilor, în Suceava s-a constituit şi a acţionat o grupare infracţională care în perioada 2019 – 2020 ar fi introdus ilegal în ţară aproximativ 11.000.000 de ţigarete provenite din contrabandă, pe care ulterior le-au vândut.

Introducerea ţigaretelor s-a realizat prin trecerea acestora peste „frontiera verde” cu Republica Ucraina, prin locuri stabilite anterior, situate pe raza judeţului Suceava, beneficiind în acest sens şi de sprijinul unor poliţişti de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Brodina, cooptaţi în activitatea infracţională de către membrii grupări.

„Aceştia ar fi avut rolul de a le furniza liderilor grupării informaţii cu privire la dispunerea patrulelor pe sectoarele de frontieră şi la intervalele orare în care sunt executate misiunile pe fiecare segment de frontieră în parte, eliberând astfel culoarele de graniţă pretabile pentru introducerea în ţară şi preluarea ţigaretelor de contrabandă”, au transmis procurorii DIICOT.

Potrivit IGPR, în cauză sunt implicaţi şapte poliţişti de frontieră.

Membrii grupării ar f provocat, prin activităţile infracţionale, un prejudiciu de aproximativ 1.600.000 de euro, reprezentând accizele şi TVA.

La sediul DIICOT vor fi duse pentru audieri 18 persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici