Viermi extraşi din urechea unui pacient aflat într-un centru medico-social

Medicii gălăţeni au extras, luni, nouă viermi din urechea unui bărbat care era internat de două luni în centrul medico-social din comuna gălăţeană Pechea.

17 afișări
Imaginea articolului Viermi extraşi din urechea unui pacient aflat într-un centru medico-social

Nouă viermi extraşi din urechea unui pacient aflat într-un centru medico-social

Medicii de la Spitalul Clinic de Urgenţă Galaţi au scos luni dimineaţă nouă larve din urechea dreaptă a unui pacient, urmând să-l opereze în cursul zilei de marţi, deoarece sunt convinşi că nu au reuşit să extragă toate larvele şi că în craniul bărbatului ar putea fi o infecţie puternică. Pacientul, Marian Andrei (45 de ani), era internat de două luni la Centrul Medico-Social Pechea, unde ajunsese după ce suferise un atac vascular cerebral în urma căruia s-a ales cu o semipareză pe partea stângă a corpului.

"O raritate, un caz total deosebit şi în practica medicală pe care am avut-o: o ureche plină cu viermi care erau vii, se mişcau. Omul a fost adus în stare critică, cu ameţeli, dureri de cap. Cu complicaţii de la treaba aceasta. Cu toate că are 45 de ani, starea lui biologică este îngrozitore: este şi nespălat, şi neîngrijit, şi extrem de slab. Acum am reuşit să scot doar nouă viermi", a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX dr. Dumitru Cristea, şeful secţiei ORL, cel care efectuat intervenţia, din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

În opinia specialistului, larvele ar putea fi de muscă.

"Probabil că urechea lui, din întâmplare, a supurat, iar o muscă şi-a depus larvele. A găsit un loc propice să se dezvolte, adică umezeală, întuneric. Larvele au săpat în timpanul urechii, au distrus practic urechea. Mâine urmează să-i fac o a doua intervenţie, să-i opresc supuraţia", a mai spus dr. Cristea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici