Viitorul căprioarei Fetiţa, salvată de o femeie din Galaţi, a fost decis. Animalul nu mai poate fi eliberat în sălbăticie

  • O căprioară, botezată Fetiţa, crescută de o femeie din judeţul Galaţi care a salvat-o de la moarte, va ajunge la Grădina Zoologică.
  • Reprezentanţii parcului de lângă oraşul Galaţi i-au aflat povestea şi au decis să o adopte.
  • Acolo va avea un domeniu de câteva hectare pe care îl va împărţi cu alte căprioare.
3034 afișări

Femeia din Târgu Bujor spune că a găsit căprioara anul trecut într-o tufă cu spini de la marginea unei păduri. Deoarece prin zonă trăiesc numeroşi câini fără stăpân, femeia a decis să ia animalul acasă.

La început, căprioara, botezată Fetiţa, a fost hrănită cu lapte din biberon, apoi a dat de gustul covrigilor. Între căprioară şi mama adoptivă s-a legat o relaţie de prietenie, dar femeia s-a decis acum să ducă animalul la grădina zoologică.

„Uite, îmi dă pupic. Era într-o tufă de spini când am găsit-o, se uita sperioasă. Am crezut că-i un pui de vulpe. Am luat-o şi am adus-o acasă, am decis să o cresc. I-am dat lapte cu biberonul, îi plăcea, mă iubeşte şi mă linge. (...) Mănâncă lucernă, urluială şi covrigi. Covrigii îi mănâncă cu viteză, eu cumpăr covrigi pentru ea. (...) Eu vreau să mă duc la grădina zoologică să mă vadă, că mi-e dragă. O să plâng după ea”, a povestit femeia care a crescut căprioara.

Aceasta a cerut ajutorul primarului din Târgu Bujor pentru a duce animalul la Grădina Zoologică.

Edilul spune că l-a încântat ideea şi a făcut demersurile pentru a muta căprioara la zoo.

„Iniţial, am vrut să vorbim cu proprietarul unei maşini care transportă cai, să ne ajute să ducem căprioara la Galaţi. Între timp, ne-au sunat cei de la Grădina Zoologică, au spus că ne trimit ei o maşină. Căprioara va pleca la Zoo luni. Oricum, într-un fel sau altul trebuie să ajutăm căprioara, ne-a rugat doamna care a crescut-o. Este o poveste frumoasă care trebuie să aibă happy end, pentru că aşa-i stă bine unei poveşti frumoase”, a spus, pentru MEDIAFAX, primarul oraşului Târgu Bujor, Laurenţiu Gîdei.

Căprioara va fi mutată la Grădina Zoologică din pădurea Gârboavele, situată lângă oraşul Galaţi. Acolo va avea un domeniu de câteva hectare pe care îl va împărţi cu alte căprioare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
căprioară,
zoo,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici