Vindecarea sună ocupat! Ana sună de 3 zile la Centrul de Transfuzii din Bucureşti pentru a se programa să doneze plasmă

  • Ana-Maria spune că vrea să doneze plasmă dar că nu reuşeşte să ia legătura cu cei de la Centrul de Transfuzii din Capitală
  • Ana: După 3 zile de dat telefoane ca să te duci să ajuţi, renunţi, nu mai vrei să ajuţi
  • Dr. Doina Goşa: Mulţi sună în acelaşi timp, sunt 3 oameni pe 3 telefoane, trebuie insistat
  • În 4 luni de pandemie, au donat plasmă aproape 700 de pacienţi vindecaţi de Covid
Urmărește
1098 afișări
Imaginea articolului Vindecarea sună ocupat! Ana sună de 3 zile la Centrul de Transfuzii din Bucureşti pentru a se programa să doneze plasmă

Vindecarea sună ocupat! Ana sună de 3 zile la Centrul de Transfuzii din Bucureşti pentru a se programa să doneze plasmă

Ana spune că a sunat la Centrul de Transfuzii din Bucureşti pentru a se programa să doneze plasmă, însă nu a reuşit, pentru că, fie nu răspunde nimeni, fie răspunde cineva şi te redirecţionează la un cabinet unde din nou, greu răspunde cineva.

Ana este convinsă că sistemul nu este pregătit pentru pacienţii vinecaţi care vor să-i ajute pe cei aflaţi în stare gravă.

„Sistemul nu mă lasă să merg să donez, sau îmi pune piedici, sau îmi face atât de dificilă această procedură încât renunţi, pentru că renunţi, după 3 zile de dat telefoane ca să te duci să ajuţi, nu mai vrei să ajuţi.

Am avut prieteni care au mers ieri să doneze şi care au stat două ore după programare. E important să nu aştept, pentru că, pe lângă faptul că am un program la care am revenit, revin cu nişte sechele, cu oboseală”, a povestit Ana Maria, pacient vindecat de Covid 19.

Medicul Doina Goşa, directorul Centrului, a explicat că foarte multă lume sună în acelaşi timp, şi că acum numai 3 oameni răspund donatorilor la 3 telefoane. 

Trebuie aşadar să insişti.

Dr. Goşa îţi spune că te poţi programa şi pe pagina de facebook a Centrului de Transfuzie, printr-un mesaj privat.

Colectarea de plasmă umană se face în 18 centre de transfuzie din România, toate dotate cu aparate de plasmafereză donate de o firmă privată. CEO-ul firmei spune că un număr unic la care să poată suna toţi cei care vor să doneze plasmă ar simplifica lucrurile.

La fel cum ar face şi un registru naţional în care să fie trecuţi toţi cei vindecaţi de Covid-19, astfel încât centrele de transfuzie să aibă uşor acces la date. Autorităţile nu s-au ocupat de acest registru, care există deja în majoritatea ţărilor europene. 

„Dacă ar fi existat un registru online şi un număr unic de telefon toate persoanele ar fi trebuit să se înregistreze fie online, în acest registru, fie să sune la numerele de telefon.

Cel mai frumos exemplu despre cum pot să funcţioneze lucrurile este Republica Moldova, unde, în acest moment, la o populaţie de 6 ori mai mică decât în România, au un număr de donatori de 4 ori mai mare decât România”, a semnalat Florin Hozoc, CEO-ul firmei care a donat statului aparate de plasmafereză.

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici