Violenţă şcolară: Două eleve de la un liceu din Haţeg şi-au snopit în bătaie o colegă

  • Două eleve de 16, respectiv 17 ani, şi-au bătut cu pumnii şi picioarele o colegă în vârstă de 17 ani.
  • Fata bătută şi-a chemat sora în vârstă de 23 de ani în ajutor, iar aceasta a intrat în şcoală şi a lovit una dintre eleve.
  • Poliţia a deschis o anchetă.
192 afișări
Imaginea articolului Violenţă şcolară: Două eleve de la un liceu din Haţeg şi-au snopit în bătaie o colegă

Şocant. Două eleve de la un liceu din Haţeg şi-au snopit în bătaie o colegă

Poliţia oraşului Haţeg a fost sesizată telefonic de către reprezentanta unui liceu din Haţeg despre faptul că, joi dimineaţa, atât în zona adiacentă a unităţii şcolare, cât şi în incinta şcolii a avut loc un conflict spontan între mai multe eleve.

Poliţiştii hunedoreni au mers la faţa locului cu un echipaj de jandarmi, iar în urma verificărilor s-a stabilit că joi dimineaţa, în jurul orei 07:30, pe strada Aurel Vlaicu, din oraşul Haţeg, a avut un conflict spontan care a degenerat în acte de violenţă. Astfel, două eleve, în vârstă de 16 şi, respectiv de 17 ani, au lovit-o cu pumnii şi picioarele pe o colegă de şcoală, în vârstă de 17 ani.

După doar 10 minute, eleva agresată şi-a contactat sora, o tânără în vârstă de 23 ani, solicitându-i ajutorul. Aceasta a intrat în incinta unei săli de clasă, unde a lovit-o pe minora de 17 ani, cea care i-ar fi agresat sora.

Violenţa a continuat şi în afara şcolii

Totodată, după alte 10 minute, tânăra de 23 de ani, împreună cu sora sa, în timp ce se aflau pe strada Piaţa Unirii, din oraşul Haţeg, în zona adiacentă unităţii şcolare, au aplicat lovituri cu pumnii şi picioarele asupra minorei de 16 ani, care ar fi participat şi ea la agresiunea iniţială, dar şi unei prietene a acesteia, care este tot în vârstă de 16 ani.

„Unitatea de învăţământ a fost verificată periodic de către structurile de ordine şi siguranţă publică ale poliţiei şi jandarmeriei, fiind desfăşurate activităţi de menţinere a ordinii şi liniştii publice în zona adiacentă unităţii de învăţământ, ultima menţiune din registrul destinat siguranţei şcolare fiind înregistrată la data de 30 ianuarie 2024 (dată la care poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Haţeg au desfăşurat o acţiune preventivă, cu ocazia Zilei Internaţionale pentru Nonviolenţă în Şcoală). Datele preliminare indică o circumstanţă posibilă care ar fi generat conflictul spontan prin aceea că din cauza uneia dintre eleve ar fi întârziat microbuzul şcolar cu care minorele fac naveta la unitatea şcolară”, transmite, vineri, poliţia Hunedoara.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de loviri sau alte violenţe, cercetările urmând a stabili circumstanţele comiterii faptei şi participaţia concretă a fiecărei persoane bănuite.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici