Violeta Alexandru, Ministrul Muncii: O să extindem plăţile pentru părinţii copiilor de la şcolile din scenariile 2 şi 3

  • Guvernul dezbate în şedinţa de joi o ordonanţă care prevede extinderea plăţilor pentru părinţi şi în cazul şcolilor incluse în scenariile 2 şi 3.
  • Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că până acum plăţile erau făcute punctual, pe baza avizelor epidemiologice eliberate de DSP.
1307 afișări
Imaginea articolului Violeta Alexandru, Ministrul Muncii: O să extindem plăţile pentru părinţii copiilor de la şcolile din scenariile 2 şi 3

Violeta Alexandru, Ministrul Muncii: O să extindem plăţile pentru părinţii copiilor de la şcolile din scenariile 2 şi 3

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a spus că actul normativ este gata şi că este supus aprobării în şedinţa de Guvern, de joi.

„Suntem gata, eram gata de acum o săptămână, dar în procedura de avizare am parcurs toate etapele corespunzătoare, inclusiv Consiliul Economic şi Social şi Consiliul Legislativ. Subiectul suscită într-adevăr un larg interes, în perioada ultimelor zile, noi aflându-ne în circuitul de avizare, au mai venit o serie de comentarii şi completări. Actul normativ este gata şi îl vom supune aprobării dumneavoastră”, a spus Violeta Alexandru.

Ministrul a precizat că şi în acest moment instituţia face plăţi către părinţi.

„Vreau să subliniez pentru cei care în spaţiul public au precizat că nu avem cadrul legal pentru plata părinţilor, că Ministerul Muncii efectuează în acest moment plăţi pentru toate situaţiile în care, în baza avizului epidemiologic eliberat de DSP, o unitate şcolară în integralitate sau o clasă se află în situaţia de a gestiona un focar COVID-19, avem în plată, avem în gestionare această situaţie. Noi practic extindem sfera de aplicabilitate a ordonanţei 147/2020, ca urmare a ordinului comun al ministrului Educaţiei şi al ministrului Sănătăţii, acest ordin prevăzând cele trei scenarii despre care s-a discutat în spaţiul public. Ca urmare a ordinului apărut ulterior ordonanţei, venim să completăm ordonanţa pentru a avea cadrul legal în vederea acoperirii situaţiilor părinţilor copiilor care învaţă în scenariul doi şi trei. Noi am gestionat în toată această perioadă toate situaţiile punctuale apărute. Ca urmare a ordinului celor doi miniştri înţelegem să completăm cadrul legal”, a mai spus Violeta Alexandru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici