Viorel Radu, director în CNCAN, trimis în judecată pentru că a luat mită 8.000 de lei

Viorel Gheorghe Radu, director în Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), a fost trimis în judecată de procurorii DNA, care îl acuză că a luat mită 8.000 de lei pentru a ajuta administratorul unei firme să obţină mai repede trei autorizaţii speciale.

658 afișări
Imaginea articolului Viorel Radu, director în CNCAN, trimis în judecată pentru că a luat mită 8.000 de lei

Viorel Radu, director în CNCAN, trimis în judecată pentru că a luat mită 8.000 de lei (Foto: Shutterstock / Mediafax Foto)

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au trimis în judecată, în stare de arest preventiv, pe Viorel Gheorghe Radu, directorul Direcţiei Supraveghere Utilizare Radiaţii Ionizante din CNCAN, pentru trei fapte de luare de mită.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, în perioada iulie - 1 septembrie, Viorel Radu a pretins şi primit 8.000 de lei, în trei tranşe, de la administratorul unei societăţi comerciale, denunţător în cauză, în contextul în care a condiţionat urgentarea efectuării inspecţiilor în teren pentru emiterea a trei autorizaţii speciale, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu şi a prevederilor Regulamentului privind Taxele şi Tarifele pentru Autorizarea şi Controlul Activităţilor Nucleare.

Directorul din CNCAN a fost prins în flagrant, în 1 septembrie, după ce a primit 2.500 de lei de la denunţător.

Viorel Radu este în arest preventiv din 2 septembriee, măsura preventivă fiind dispusă de Tribunalul Bucureşti, la cererea procurorilor DNA.

Procurorii au instituit sechestru asigărător pe suma de 3.851 de lei ridicată de la Viorel Radu.

Dosarul a fost trimis pentru judecare la Tribunalul Bucureşti, procurorii propunând menţinerea măsurilor preventive şi asigurătorii dispuse în cauză.

Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare este autoritatea naţională în domeniul reglementării, autorizării şi al controlului activităţilor nucleare, conform prevederilor Legii nr. 111/1996. CNCAN este instituţie publică de interes naţional, cu personalitate juridică şi se află în subordinea prim-ministrului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici