Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor, garantează: Bugetul poate suporta majorările prin introducerea legii salarizării/ Grindeanu: Nu există disensiuni între ministrul Finanţelor şi cel al Muncii pe această temă

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan a declarat marţi că bugetul poate suporta majorările salariale ce apar prin introducerea legii salarizării. Primul ministru, Sorin Grindeanu a declarat marţi că impactul bugetar al legii salarizării este de aproape de 76 de miliarde de lei pentru 2018. Primul ministru Sorin Grindeanu a declarat că nu există disensiuni între ministrul Finanţelor şi cel al Muncii pe marginea legii salarizării şi că impactul bugetar, în forma propusă, este de aproape de 76 de miliarde de lei pentru 2018.

Imaginea articolului Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor, garantează: Bugetul poate suporta majorările prin introducerea legii salarizării/ Grindeanu: Nu există disensiuni între ministrul Finanţelor şi cel al Muncii pe această temă

Grindeanu: Nu există disensiuni între ministrul Finanţelor şi cel al Muncii pe legea salarizării.

"Am văzut în ultimele zece minute că discuţia despre legea salarizării se duce în altă parte. Vă spun că domnul ministru al Finanţelor a discutat cu doamna Olguţa Vasilescu. Tot ceea ce e susţinut şi a prezentat public (...) doamna ministru punctul de vedere, care e susţinut şi de ministrul Finanţelor. Deci, nu e niciun fel de disensiune. (...) Aşa că, şi ministrul Finanţelor, care va merge la ora 3.00 (15.00 - n.r.) la grup (în Parlament - n.r.), şi doamna ministru Olguţa Vasilescu susţin acelaşi punct de vedere, pe care doamna ministru l-a anunţat pe care-l va detalia după ce se va discuta pentru că este o iniţiativă parlamentară pe care noi, ca Guvern, o susţinem şi unde ne-am spus punctul de vedere prin cele două ministere, ministerul condus de doamna Olguţa Vasilescu şi Ministerul Finanţelor Publice", a declarat Sorin Grindeanu, marţi, după întâlnirea de lucru cu ministrul de Finanţe de la Ministerul Finanţelor Publice”, a declarat marţi primul ministru, Sorin Grindeanu, după întâlnirea de la Ministerul Finanţelor.

Acesta a fost întrebat dacă s-a calculat un nou impact bugetar al Legii salarizării unitare, având în vedere amendamentele formulate în Senat şi Camera Deputaţilor la proiectul de lege, şi care este acel impact: " Pentru detalii o să-l las pe domnul ministru, pot să vă spun că impactul total, la anul, este undeva, în forma spusă, aproape de 76 de miliarde (de lei - n.r.). Ceea ce înseamnă undeva 8,6% (din PIB - n.r.), ne situează în parametrii normali, ca şi efort bugetar. Vreau să subliniez, nu există niciun punct de vedere sau puncte de vedere divergente între ceea ce a susţinut în comisie doamna Olguţa Vasilescu şi ceea ce ne asumăm, sau, îşi asumă Ministerul Finanţelor ca şi impact bugetar", a declarat Grindeanu.

Viorel Ştefan: Bugetul poate suporta majorările salariale prin introducerea legii salarizării

Ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan a declarat marţi că bugetul poate suporta majorările salariale ce apar prin introducerea legii salarizării. Impactul bugetar al acestei legi este de 76 de miliarde de lei pentru 2018, adică 8,6% din PIB.

Întrebat de MEDIAFAX dacă bugetul poate suporta majorările salariale, ministrul Finanţelor, Viorel Ştefan a declarat că: “Majorările salariale înseamnă 8,6% din PIB. Ceea ce este până la 9% este o chestiune sustenabilă şi o regăsim în toate ţările care sunt comparabile cu România”.

În ceea ce priveşte informaţia publicată pe site-ul ministerului Finanţelor, conform căreia Ministerul Finanţelor Publice a planificat împrumuturi de 5,825 miliarde de lei de la băncile comerciale în luna iunie 2017, cu circa 42% mai mult decât în mai, când suma totală planificată a fost de 4,105 miliarde de lei, Viorel Ştefan a precizat că:“Ministerul de Finanţe se împrumută în funcţie de strategia de administrare a datoriei publice şi momentul la care se împrumută nu are nici o legătură cu nevoile de finanţare. Avem în Trezorerie un buffer care asigură acoperirea necesară de finanţare, astăzi, la ora la care vorbim, undeva la şase luni de zile. Nu avem nici o problemă şi nu suntem constrânşi de nevoia de a ne împrumuta în piaţă. De aceea avem o strategie care încearcă să valorifice oportunităţile momentului”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici